Kotitekoinen glögitiiviste

Glögijuoman resepti, kaneli tähtianikset sekä murskattu pähkinä.

Tiesitkö, että voit tehdä itse kotitekoista glögitiivistettä? Glögitiiviste on kiva joululahjaidea kauniiseen pulloon säilöttynä, tai herkullinen juoma omaan glögihetkeen. Voit tehdä tämän tiivisteen valmiiksi jääkaappiin odottelemaan sitä oikeaa hetkeä. Kun valmistat glögin tiivisteestä, voit itse vaikuttaa glögin vahvuuteen.

Minä käytin vadelmista keitettyä mehua, mutta periaatteessa voit tehdä glögin minkä makuisena itse haluat. Laitoin postauksen loppuun linkin mehun valmistukseen. Vadelma sopi kyllä erinomaisesti jouluiseen glögiin. Tässä mehussa on myös todella kaunis väri.

Jos haluat hieman oikoa, niin voit käyttää glögiin myös kaupan valmista mehutiivistettä. Parasta tulee, jos keität mehun omista marjoista tai hedelmistä. Kannattaa muistaa, että myös pakastemarjoista voi keitellä omaa mehua vaikka näin talviaikaan. Kurkkaa alta tämä glögiresepti ja valmista herkullinen joulunmakuinen glögijuoma itselle tai läheiselle annettavaksi.

Herkullinen glögijuoma lahjaksi ystävälle

Kotitekoinen glögitiiviste

1/2 l itse keitettyä mehua tai mehutiivistettä
noin 25-40 g glögimaustetta

Kuumenna mehu tai mehutiiviste yhdessä glögimausteen kanssa höyryävän kuumaksi kattilassa. Laita kansi kattilan päälle ja anna glögitiivisteen hautua noin tunnin ajan. Pullota glögitiiviste siivilöiden se puhtaaseen puolen litran vetoiseen pulloon.

Jos annat glögitiivisteen lahjaksi, niin muista silloin kirjoittaa myös laimennusohjeet pullon mukaan.

Vinkki! Glögimausteita on tarjolla muutamaa erilaista. Voit valita itse minkälaista glögimaustetta käytät glögin valmistamiseen. Minä sekoitin tällä kertaa kahdesta eri tyyppisestä glögimausteesta oman sekoituksen. Glögimausteen määrä riippuu siitä minkälaista sekoitusta käytät tai kuinka vahvan maun haluat glögiin.

Vinkki! Jos säilöt glögitiivisteen pidemmäksi aikaa, niin suosittelen silloin kuumentamaan mehun/glögin kiehuvaksi ennen pullottamista. Täytä pullo aivan täyteen ja laita tiivis korkki pullon päälle.

Glögin keittäminen ja glögimausteet
Glögin siivilöiminen

Laimenna glögitiiviste ennen tarjoilua kuumalla vedellä sopivaan juomavahvuuteen. Veden määrä riippuu mehun vahvuudesta. Minä koristelin juoma-annokset vielä tähtianiksella ja kanelitangolla. Näin glögiannoksista saa todella kauniit. Halutessasi voit terästää glögiä aikuiseen makuun tilkalla alkoholia.

Pullotettu itsetehty glögitiiviste
Valmiiksi laimennettu glögitiiviste
Glögijuoma kanelilla ja tähtianiksella
Valmis glögijuoma

Katso myös nämä jouluun sopivat reseptit:

Herkullinen mustaherukkaglögi
Omenaglögiresepti
Herukkamehun valmistaminen

Seuraa Pullahiiren leivontanurkkaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close