Mustikkaglögi ja jouluaatto

Mustikkaglögi ja jouluaatto

Mustikkaglögi ja jouluaatto on todella hyvä yhdistelmä. Jos siis kaipaat vielä glögiä, mutta sitä ei löydy valmiina kaapista, niin kurkkaa alta herkullinen glögiresepti. Kannattaa kurkata myös omaan maustekaappiin, mitä kaikkia jouluisia mausteita sieltä löytyykään. Minä kaivelin tähän mausteiseen mustikkaglögiin neilikkaa, kanelia ja tähtianista. Laitoin vielä ruokalusikallisen valmista pieneksi murskattua glögimaustetta, niin sain vielä hieman inkivääriä ja pomeranssiakin. Yleensä olen suosinut glögimausteita, joissa mausteet ovat hieman suurempina paloina, mutta tällä kertaa mentiin sillä mitä kaapista löytyi.

Tämän reseptin myötä toivotan juuri sinulle herkullista ja oman näköistä joulua!

Minä jään pienelle joululomalle ja palailen loppiaisen jälkeen toivottavasti inspiroituneena takaisin työn pariin. Muutama resepti on tulossa blogin puolelle vielä ennen vuodenvaihdetta, mutta ne ovat jo valmiina odottelemassa julkaisuajankohtaa. Yritän päivitellä hieman tunnelmia lomalta, joten kannattaa seurailla Instagramin puolella @pullahiirenleivontanurkka. Joulun aikaan myös sähköposteihin vastaamisessa voi olla pientä viivettä. Palaan asiaan viimeistään heti loppiaisen jälkeen.

Itsetehty mustikkaglögi

Mustikkaglögi (alkoholiton)

1 litra mustikkamehua
2 kanelitankoa
3-5 tähtianista
muutamia kokonaisia neilikoita
1 rkl glögimaustetta

Lisäksi halutessasi appelsiininkuorta ja tähtianiksia

Mittaa glögin ainekset kattilaan ja kiehauta. Jätä kannen alle muhimaan noin puoleksi tunniksi. Siivilöi juoma ja se on valmis käytettäväksi.

Minä pesin yhden appelsiinin ja kuorin siitä ohuelti muutaman kuoripalan kannuun. Lisäksi laitoin myös muutaman kauniin tähtianiksen koristeeksi. Tämän jälkeen lämmin glögi siivilöitiin mausteiden päälle.

Kannusta on sitten helppo kaataa lämmin glögi laseihin.

Vinkki! Lämmitä glögi sopivaan tarjoilulämpötilaan.

Mausteinen  glögijuoma
Lämmin glögi
Mulled wine
Ready to drink blueberry mulled wine

Kurkkaa myös nämä herkulliset glögijuomat:

Kotitekoinen glögitiiviste
Viileä glögimocktail
Itse tehty mausteinen glögijuoma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close