Herkullinen kaakaopannacotta

Herkullinen kaakaopannacotta

Kaakaopannacotta on koko perheelle sopiva versio tästä aikaisemmin julkaisemastani mokka-kaakaopannacottasta. Se maistuu ihanasti suklaavanukkaalle ja koostumus on kivan lohkeava. Tein tällä kertaa pannacottan poikkeuksellisesti isompaan astiaan, josta jokainen voi ottaa juuri sen verran kuin itse haluaa.

Pannacotta hyydytetään liivatteella lohkeavaksi vanukkaaksi ja sen maku on makea sekä ihanan pehmeä. Päällä oleva kermavaahto tasapainottaa makua juuri täydellisesti. Kermavaahtoon ei tarvitse lisätä mitään muuta, koska pannacotta itsessään on jo tarpeeksi makeaa.

Kurkkaa alta resepti ja valmista tämä jälkiruoka vaikka tulevan juhlaviikonlopun herkkuhetkiin tai yllätä itsesi ja ystäväsi herkullisella jälkiruoalla ihan milloin vain.

Kaakao pannacotta

Herkullinen kaakaopannacotta

3 dl kermaa
3 dl täysmaitoa
2/3-1 dl sokeria
4 (8 g) liivatelehteä
1 1/2 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi
kermavaahtoa, kaakaojauhetta

Mittaa kattilaan maito, kerma ja sokeri. Sokerin määrällä voit vaikuttaa valmiin jälkiruoan makeuteen.

Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi.

Kuumenna kattilassa oleva seos kiehuvaksi koko ajan vispilällä sekoitellen. Kun seos on kiehuvaa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne yhdessä kaakaojauheen kanssa kattilaan. Sekoita vispilällä voimakkaasti sekaisin. 

Kaada pannacotta sopivan kokoiseen tarjoiluastiaan tai kulhoon. Voit myös vaihtoehtoisesti jakaa pannacottan sopivan kokoisiin jälkiruokakulhoihin tai laseihin.  

Kun panna cotta on hyytynyt, koristele annokset esimeriksi kermavaahdolla ja kaakaojauheella. Jos pannacottan pintaan jää hyytymisen jälkeen kuplia, voit sulattaa ne kevyesti kaasupolttimella pintaa lämmittäen.

Vinkki! Koska kaupoissa myydään nykyään hyvin eri kokoisia liivatelehtiä, niin suosittelen tässä reseptissä käyttämään neljää kahden gramman painoista liivatelehteä.

kaakao panna cotta
Herkullinen suklaavanukas
suklaavanukas kermavaahdolla annoskuva

Katso myös nämä herkulliset ja juhlavat jälkiruokareseptit:

Aikuisempaan makuun sopiva kermaliköörimousse
Rapea kuorinen creme brulee
Raikas limevanukas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close