Sekahedelmäkeitto eli sekametelisoppa

Sekahedelmäkeitto eli sekametelisoppa

Sekahedelmäkeitto eli sekametelisoppa on hyvin perinteinen joulupöydän tarjottava. Itse olen oppinut arvostamaan sitä vasta aikuisiällä, mutta kun sen valmistaa hyvin, on se mitä ihanin kastike esimerkiksi riisipuurolle.

Muuntelemalla perunajauhon tai maissitärkkelyksen määrää, pystyt vaikuttamaan keiton paksuuteen. Keitto paksuuntuu vielä viiletessään, mutta minun makuuni tämä on parhaimillaan hieman lämpimänä. Keittämisen aikana laitoin sekahedelmäkeiton joukkoon pari kanelitankoa sekä vaniljatangon. Tähtianiskin sopisi tähän varmasti ihan täydellisesti. Nämä antavat herkullista jouluista lisämakua tälle keitolle.

Tässä keitossa on käytetty sekahedelmäsekoitusta, joka sisälsi luumua, aprikoosia, omenaa ja päärynää. Omenat ja päärynät pilkoin pienemmiksi sattumiksi, aprikoosit ja luumut jätin isommiksi, koska ne ovat niin kauniin näköisiä. Toki nekin voi pilkkoa halutessaan.

Katso alta herkullinen sekametelisopan resepti!

Sekahedelmäkeitto

Sekahedelmäkeitto eli sekametelisoppa

9 dl vettä
3/4-1 dl sokeria
250 g kuivattuja sekahedelmiä
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä

Mittaa kattilaan kahdeksan desilitraa vettä, sokeri, kuivatut hedelmät, kanelitanko sekä vaniljatanko. Kuumenna seosta kattilassa noin 10 minuutin ajan. Ota keittämisen jälkeen kanelitangot ja vaniljatanko pois keitosta.

Sekoita pienessä kupissa vielä desilitra vettä sekä perunajauho tai maissitärkkelys. Lisää seos ohuena nauhana kiehuvan keiton joukkoon, koko ajan sekoittaen. Anna keiton vielä kiehahtaa ja ota kattila pois levyltä.

Anna jäähtyä hetki ja tarjoile esimerkiksi riisipuuron, vaniljavanukkaan tai -kastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi pilkkoa sekahedelmiä ennen niiden keittämistä.

Lukijan vinkki! Voit käyttää neesteenä myös hedelmämehua (esimerkiksi omena- tai päärynämehua), mutta vähennä silloin lisättävän sokerin määrää.

Riisipuuro ja joulun sekahedelmäkeitto
aprikoosi- ja luumukeitto

Katso myös nämä herkulliset joulureseptit:

Riisipiirakat joulun riisipuurosta
Jouluinen lihapiirakka
Herkullinen uuniriisipuuro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close