Täytetyt joulutortut

Täytetyt joulutortut

Täytetyt joulutortut ovat kivoja leivosjoulutorttuja, jotka voit täyttää oman maun mukaan esimeriksi levittyvällä marmeladilla ja kermalla. Nämä muistuttavat maultaan kermasarvia, mutta valmistuu helpommin, ilman erikoisia välineitä.

Joulutorttuja tehdään hyvin perinteiseen tapaan jouluisin. Koska joulutorttujakin on viime vuosina tuunailtu monella tapaa, päätin minä kokeilla vielä tällaista leivosversiota. Olen aikaisemminkin tehnyt näitä leivoksia hieman samaan tapaan, mutta saat niistä näyttävämpiä, kun taittelet taikinan ennen paistoa joulutortun muotoon. Muoto siis voi olla perinteinen tähtitorttu, tämä kukka- tai pakettitorttu, koira, enkeli tai mikä tahansa itseä miellyttävä taittelutapa.

Näissä tortuissa on täytteenä ja osassa myös koristelussa lakka-omenamarmeladia. Näissä voi erinomaisesti käyttää myös tavallista hilloa, koska näitä ei paisteta hillon tai marmeladin kanssa.

Joulutortut kermatäytteellä

Täytetyt joulutortut
(10 kpl)

1 paketti (5 levyä) torttu-, voi- tai lehtitaikinalevyjä
1 kananmuna

Täyte
noin 150 g marmeladia tai hilloa *)
noin 5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria

Koristeluun
marmeladia tai hilloa sekä tomusokeria

Ota levyt sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Levitä ne kylminä leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa jokainen levy kahteen osaan. Tee niistä haluamasi mallisia torttuja ja nosta ne uunipellille.

Riko kananmuna lasissa ja voitele tortut kananmunalla pullasutia apuna käyttäen ennen paistoa. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia, tai kunnes tortut ovat kypsiä. Älä käytä hilloa tai marmeladia vielä tässä vaiheessa. Anna torttujen jäähtyä paiston jälkeen ennen täyttämistä.

Vatkaa kerma yhdessä vaniljasokerin ja tomusokerin kanssa vaahdoksi.

Leikkaa jokainen torttupohja kahteen osaan, kerroksittain. Levitä alemman osan sisäpinnalle kerros marmeladia ja pursota tai lusikoi marmeladin päälle kermavaahtoa. Nosta ”kansi” kermavaahdon päälle ja lusikoi vielä halutessasi marmeladia keskelle torttua, tai siivilöi vain tomusokeria päälle.

*) Näissä tortuissa on käytetty lakka-omenamarmeladia.

Joulutorttujen taittelu vaihekuva
Valmiiksi paistetut ja leikatut joulutortut
Valmiit joulutortut
Joulutortut lakkamarmeladilla ja kermalla
Kermaiset joulutortut
Joulutortun valmistaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close