Lakritsikaakao

Herkullinen lakritsikaakao valmistuu muun muassa maidosta, suklaasta, kaakaojauheesta ja lakritsijuurijauheesta. Tässä kaakaossa käytetään tummaa kaakaojauhetta, ei valmista kaakaojuomajauhetta. Tummaa kaakaojauhetta ja sokeria käyttämällä saat makeutettua kaakaon juuri niin makeaksi kuin itse haluat. 

Blogista löydät myös aikaisemmilta vuosilta herkullisia kaakaoreseptejä. Täältä löydät reseptin paksuun kaakaoon, joka tarjoillaan jäätelön kanssa. Sain inspiraation tuohon reseptiin Prahan reissulla. Löydät myös viime vuoden joulukalenterin karamelli-vaahtokarkkikaakaon, joka valmistuu kaakaosta ja makeasta karamellisoidusta kondensoidusta maidosta. Koko perheelle sopivan minttukaakaon reseptin löydät täältä

Kaakaon ei tarvitse aina olla valmiiksi makeutetusta kaakaojuomajauheesta valmistettu, vaan voit valmistaa herkullisia ja omaperäisiä kaakaoita itse. Kurkkaa lakritsikaakaon resepti tästä alta ja yllätä herkuttelijat pienellä lakritsisella vivahteella. Niin hyvää! 

Lakritsikaakao

(2 annosta)


5 dl maitoa

noin 2 rkl sokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

50 g tummaa suklaata

1 1/2 tl lakritsijuurijauhetta

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seosta sekoitellen niin, että suklaa sulaa joukkoon. Kun seos on höyryävää, kaada se kuumuutta kestävään kannuun tai annostele valmiiksi mukeihin. 

Herkuttele juoma heti tuoreeltaan! 

Kommentoi

 1. AAB College says:

  Thank you for sharing
  https://aab-edu.net/

 2. Nanna says:

  Tää on kokeiltava. ja punaviinikaakao!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Punaviinikaakao… Tämä onkin minulle ihan uusi juttu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close