Kinuskinen Biscoff-juustokakku

Kinuskinen Biscoff-juustokakku

Kinuskinen Biscoff-juustokakku jatkaa aikaisemmin julkaistujen herkullisten piparkakun muotoisten joulukakkujen ”sarjaa”. Löydät linkit aikaisempiin kakkuihin viimeisen kuvan alta. Tällä kertaa kakku maistuu ihanasti karamellisoiduille kekseille sekä kinuskille. Pohjana on käytetty keksimurua, täytteessä kinuskia ja keksitahnaa tai oikeastaan keksilevitettä. Täytteen päälle tein karamellisoidusta kondensoidusta maidosta eli kinuskista herkullisen kiilteen.

Tämä kakku on siis ihanasti kinuskin ja kanelisen Biscoff-keksin yhdistelmä. Nämä samat maut toistuvat pohjasta kiilteeseen. Maku on ihanan jouluinen ja kermaisen pehmeä. Täytteeseen ja pohjaan voit käyttää joko itse tehtyä Biscoff-keksilevitettä/-keksitahnaa tai kaupassa myytävää valmista Biscoff-keksilevitettä. Käytä tuo tahna huoneenlämpöisenä.

Kiilteessä käytetty kinuski on jo sellaisenaan aika paksua, mutta lisäämällä liivatetta joukkoon, saat kinuskikiilteestä paremmin kakun päällä pysyvän. Kurkkaa alta resepti ja valmista kakku vaikka viikonlopun pikkujouluihin tai joulun kahvipöytään.

Biscoff-juustokakku

Kinuskinen Biscoff-juustokakku

Pohja
150 g Biscoff-keksejä
3/4 dl Biscoff-keksitahnaa
2 rkl voita

Täyte
3 dl vispikermaa
2 (4 g) liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Biscoff-keksitahnaa
1 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa (kinuskia)
2 rkl maitoa

Kinuskikiille
1 1/2 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa (kinuskia)
1 (2 g) liivatelehti
3 rkl maitoa

(vuokaa varten öljyä tai vuokasuihketta sekä tomusokeria)

Valmista ensin kakun keksipohja hienontamalla keksit monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa, tai vaihtoehtoisesti pakastepussissa kaulimella hienontaen. Lisää keksimurskan joukkoon huoneenlämpöinen keksitahna sekä huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi.

Ota irtoreunus tai irtopohjavuoan reuna (käyttämäni vuoka on noin 19 cm halkaisijaltaan) ja pyyhkäise öljyä reunan sisäpintaan. Ripottele öljyn päälle hieman tomusokeria. Pyörittele niin, että tomusokeria tulee joka puolelle. Ravista ylimääräiset pois. Laita reunus tarjoiluastialle tai muulle tukevalle alustalle.

Kaada keksimurska reunuksen sisään ja painele keksimurska tasaiseksi kerrokseksi reunuksen sisäpuolelle.

Valmista täyte vatkaamalla vispikerma paksuksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoon noin viiden minuutin ajaksi. Vatkaa sillä aikaa maustamaton tuorejuusto sekä huoneenlämpöinen keksitahna ja karamellisoitu kondensoitu maito keskenään tasaiseksi.

Kuumenna maito pienessä kattilassa kiehuvaksi. Nosta liivatteet pois kylmästä vedestä ja sulata ne kuuman maidon joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet sulavat kunnolla nesteen joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt liivateneste tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.

Lisää lopuksi kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon muutamassa erässä ja nostele aina välissä täyte sekaisin.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli seuraavaan päivään.

Valmista kiille mittaamalla karamellisoitu kondensoitu maito eli kinuski kulhoon. Laita liivatelehti likoon kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna maito pienessä kattilassa kiehuvaksi. Nosta liivatelehti pois kylmästä vedestä ja sulata se kuuman maidon joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivatelehti sulaa kunnolla nesteen joukkoon. Kaada lämmin liivateseos kinuskin joukkoon ja sekoita hyvin. Lusikoi kinuskikiille täytteen päälle, levitä tasaiseksi ja anna hyytyä.

Irrota reunus hyytyneen kakun ympäriltä varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla esimerkiksi pursottamalla päälle kermavaahtoa, murustamalla keksejä ja ripottelemalla suklaakoristeita.

Vinkki! Voit kuumentaa nesteet liivatteita varten myös mikrossa pienessä mikronkestävässä astiassa.

Huom! Katso, että käytössäsi on 2 g liivatelehdet, tai jos käytät pienempiä liivatelehtiä, niin lisää niitä tarpeen mukaan.

juustokakku kinuskilla
Nopeasti valmistuva juustokakku
Kinuskikiille juustokakkuun
Jouluinen juustoakkuresepti

Kurkkaa myös nämä herkulliset joulun juustokakut:

Joulun kinuskikakku piparipohjalla
Jouluinen kermatoffeekakku
Täyteläinen amaretto-glögikakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close