Helppo ja herkullinen kinkkuvoileipäkakkurulla

Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla

Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla maistuu monessa juhlapöydässä. Nämä erilaiset voileipäkakkurullat ovat olleet nyt viime aikoina hyvin suosittuja täällä blogissa. Niinpä päätin tehdä vielä yhden juhliin sopivan version hieman aikaisemmasta poikkeavalla täytteellä ja erilaisella koristelulla.

Tätä voileipäkakkua voi tarjoilla pikkujouluissa, joulun välipäivinä tai vaikka uudenvuoden juhlissa. Toki tämä sopii oikeastaan juhlaan kuin juhlaan, ja nyt lähiaikoina kun on varsin paljon aihetta juhlaan.


Olen saanut paljon palautetta siitä, kuinka helppo tällainen rullavoileipäkakku tai suolainen kääretorttu – millä nimellä tätä haluaakaan kutsua – onkaan toteuttaa. Tämä ei toki ole mikään ihan uusi idea, sillä itse muistelen tehneeni rullattavia voileipäkakkuja jo vuosituhannen alkupuolella. Taisin löytää tähän idean aikoinaan jostain mainoksesta. Toki nämä rullakakut ovat ”hieman” muuttuneet siitä ajasta, kun täytettä oli minimaalisesti ja leipää suhteessa täytteeseen todella paljon. Nyt on täytettä runsaasti ja leipää juuri sopivasti täytteeseen nähden.

Rullavoileipäkakun täyte valmistuu noin kymmenessä minuutissa ja kasaamiseen menee ehkä toiset kymmenen minuuttia, jos sitäkään. Koristelukaan ei paljoa vaadi, kun käyttää pieniä salaatteja tai versoja ja loput koristeet laittaa oman toiveen mukaan. Itse yritän aina saada koristelussa tuotua esille voileipäkakun täytteen makuja, kuten nyt tässäkin kakussa.

Voileipäkakkurulla kinkkutäytteellä

Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla

Täyte
400 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
200 g palvikinkkusiivuja
4-5 rkl kurkkusalaattia
1 puntti ruohosipulia *)
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Leipä
1 pkt (550 g/14-15 siivua) paahtoleipää

Kostutus
noin 1 1/2 dl kivennäisvettä tai lihalientä

Päälle
100 g tuorejuustoa
1 dl vispikermaa

Koristeluun
versoja/salaatteja
kurkkua
kinkkusiivuja
juustoja

Vatkaa tuorejuusto ja vispikerma kulhossa paksuksi vaahdoksi. Pilko palvikinkkusiivut veitsellä ja lisää ne vaahdon joukkoon yhdessä kurkkusalaatti kanssa. Lisää vielä rouhittua mustapippuria, maista täytettä ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita täyte tasaiseksi.

Leikkaa leipien reunat ohuelti pois. Levitä leivät leivinpaperin päälle noin 3 1/2 paahtoleipäsiivua neljän riviin. Laita leivät mahdollisimman tiiviisti ja kostuta ne pullasutia apuna käyttäen. Voit laittaa leipiä hieman lomittain, saat kääretortun pyöräytettyä helpommin rullalle. Kurkkaa vaihekuvia täältä.

Lusikoi kinkkutäyte leipien päälle ja levitä veitsellä tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa voileipäkakku leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Laita leivinpaperin päälle folio ja kääri voileipäkakkurulla tiiviisti folioon. Nosta voileipäkakku jääkaappiin vähintään muutaman tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Ota suojat pois voileipäkakkurullan ympäriltä ja nosta voileipäkakkurulla tarjoiluastialle. Siisti voileipäkakun päädyt leikkaamalla ne veitsellä siistiksi.

Valmista kuorrute vatkaamalla tuorejuusto ja vispikerma yhdessä paksuksi vaahdoksi. Levitä kuorrute voileipäkakkurulla päälle ja koristele voileipäkakkurulla esimeriksi versoilla ja salaateilla sekä kinkkusiivuilla, kurkkurullilla ja juustoilla.

Vinkki! Kuorruteen tein nyt hieman pienemmällä määrällä. Se riitti juuri ja juuri voileipäkakun kuorruttamiseen. Jos haluat paksumman kuorrutekerroksen, niin voit lisätä hieman kuorrutteen määrää.

Voit käyttää paahtoleipänä mitä tahansa paahtoleipää. Itse pyrin käyttämään mahdollisimman tummaa moniviljaa tai ruista. Tämä voileipäkakku onnistuu kuitenkin ihan millä tahansa paahtoleivällä.

*) Tällä tarkoitetaan yhtä kaupassa myytävää pientä tuoretta ruohosipuliruukkua.

Kinkkuvoileipäkkku
Helppo voileipäkakkurulla
Helppo yhden täytteen voileipäkakku
Voileipäkakun koristelu

Katso myös nämä herkulliset voileipäkakkureseptit:

Sydämellinen broilerivoileipäkakku
Helppo juhlapöydän voileipäkakku
Lohitäytteinen voileipäkakkurulla

Kommentoi

  1. Moikk, voisikohan tätä pakastaa ilman kuorrutetta? Mietin, että jos olisi tehnyt juhliin jo valmiiksi.

    1. Hei, En ole itse kokeillut pakastamista, mutta voisin kuvitella, että onnistuu ihan hyvin. Rauhallinen sulatus jääkaapissa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Ja tosiaan koristelu sitten vasta juuri ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close