Sydämellinen broilerivoileipäkakku

Sydämellinen broilerivoileipäkakku

Sydämellinen broilerivoileipäkakku sopii täydellisesti suolaiseksi palaksi lähestyvän ystävänpäivän kahvipöytään. Olen tehnyt vuosia sitten vastaavia sydämen muotoisia voileipäkakkuja, mutta nyt on ollut niiden valmistamisessa pieni tauko. Näin ystävänpäivän lähestyessä nämä kauniit voileipäkakut tulivat taas mieleeni ja päätin tehdä uuden voileipäkakkureseptin tähän vuokaan.

Tällä kertaa tein täytteeksi hedelmäistä curry-broileritäytettä. Olen käyttänyt samoja makuja myös tässä pitaleivän täytteessä jonkin aikaa sitten. Tämä on oma suosikkini täytettyissä patongeissa, mutta se sopii täydellisesti myös voileipäkakkuun. Tämän voileipäkakun valmistaminen on helppoa ja jopa aika nopeaa. Voit käyttää tähän periaatteessa minkälaista kahvikakkuvuokaa tahansa, tai valmistaa kakun vaikka pyöreään kakkuvuokaan. Tämä sydänvuoka antaa voileipäkakulle tuon todella kauniin muodon. Tästä kakusta riittää noin 8-10 herkuttelijalle kuvan mukainen palanen.

Katso alta herkullinen resepti tällä herkullisella broileritäytteellä täytettyyn voileipäkakkuun ja valmista tämä vaikka seuraavaan juhlahetkeen, tai ihan muuten vaan!

Sydämenmuotoinen broilerivoileipäkakku

Sydämellinen broilerivoileipäkakku

Pohja
noin 14 siivua paahtoleipää (ruis/monivilja tms.)

Täyte
200 g kypsennettyä broileria
50 g paprikaa
50 g ananasta
50 g mangoa
2 rkl ruohosipulia
525 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
3/4 tl kurkumaa
2-4 tl currymaustetta tai mango-currymaustetta
suolaa
mustapippuria

Kostutus
3/4 dl ananasmehua
3/4 dl vettä

Kuorrute
3 dl vispikermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Koristeluun
rucolan versoja
kalkkunaleikettä
yrttejä
syötäviä kukkia

Voileipäkakun täytteet vaihekuva
Pilko broileri pieneksi. Pese paprika ja pilko myös se ja hedelmät pieneksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli veitsellä. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa paksuksi tahnaksi.
Helppo täyte voileipäkakkuun
Lisää joukkoon mausteet sekä täytteen pilkotut raaka-aineet. Sekoita hyvin. Mausta täytettä ja lisää tarvittaessa maun mukaan curry-maustetta joukkoon.
Voileipäkakun leipien leikkaaminen
Leikkaa leivistä reunat ohuesti pois. Kelmuta kahvikakkuvuoka ja sekoita kostutusliemi.
Voileipäkakun täyttäminen kuivakakkuvuokaan
Laita ensimmäinen kerros leipäsiivuja kelmutetun vuoan pohjalle. Kostuta leipiä pullasutia apuna käyttäen ja levitä täytettä tasaiseksi kerrokseksi.
Voileipäkakku kahvikakkuvuoassa
Levitä toinen kerros leipiä. Leikkaa leipiä muotoon, jotta saat mahdollisimman tasaisen leipäkerroksen.
Curry-broileritäyte
Kostuta leivät ja levitä täyte päälle.
Täytetty voileipäkakku vuoassa vaihekuva
Levitä lopuksi mahdollisimman tiivis leipäkerros ja kostuta se. Suojaa voileipäkakku kelmulla ja nosta vuoka jääkaappiin odottelemaan mielellään seuraavaan päivään.
Kumottu voileipäkakku
Kumoa kakku tarjoiluastialle. Poista kelmut kakun ympäriltä.
Kermavaahdolla kuorrutettu voileipäkakku
Valmista kuorrute vatkaamalla joko vispikerma vaahdoksi. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrute kakun päälle. Voit pursottaa kuorrutetta kakun alareunaan, jos haluat.
Koristele kakku rucolan versoilla, yrteillä, kalkkunaleikkeleillä ja syötävillä kukilla.
Sydänkakkuvuoka voileipäkakkuun ja kakkuihin

Vinkit voileipäkakun valmistamiseen

  • Voit valmistaa tämän saman kakun erilaisiin kahvikakkuvuokiin, pyöreään kakkuvuokaan tai vaikka suorakaiteen muotoisesti ilman vuokaa.
  • Pilko täytteen ”sattumat” pieniksi kuutioiksi, niin kakkua on mukava syödä myös kahvipöydässä ja maut tasoittuvat täytteessä juuri sopivasti.
  • Voit käyttää broilerina joko kaupasta löytyvää valmiiksi kypsennettyä (Vuolu) broileria, tai kypsentää broilerin fileet itse. Jos kypsennät broilerin itse, niin leikkaa se jäähtyneenä ohuiksi siivuiksi ja pieni siivut vielä murumaiseksi. Näin voileipäkakusta ei löydy suuria sattumia.
  • Voit kostuttaa kakkua myös esimerkiksi kivennäisvedellä tai maidolla. Käytä kostutuslientä sen verran kuin sitä tarvitaan. Kostutuksen määrä riippuu muun muassa käytetystä leivästä ja leivän tuoreudesta.
  • Minä tykkään koristella voileipäkakut niin, että koristelusta huomaa, mitä kakku sisältää. Tässä kakussa on käytetty broilerileikkeitä, koska kakku sisältää broileria.
  • Voit käyttää koristeena myös esimerkiksi juustoa, erilaisia salaatteja ja vihanneksia sekä syötäviä kukkia. Jos käytät syötäviä kukkia, niin laita ne kakun päälle juuri ennen kakun tarjoilua. Näin ne ovat parhaimmillaan tarjoiluhetkellä.
  • Käytä voileipäkakussa sellaista leipää, josta itse pidät. Minä käytän useimmiten ruispaahtoleipää. Tällä kertaa en sitä löytänyt kaupasta, joten käytin moniviljapaahtoleipää.
  • Voit käyttää täytteessä tuoreita hedelmiä tai purkkiversioita.
Kaunis voileipäkakku
Ohjeet voileipäkakun koristeluun
Broilerivoileipäkakku ja kaunis koristelu
Lähikuva broilerivoileipäkakun koristelusta

Katso blogista myös nämä herkulliset voileipäkakkureseptit:

Helppo juhlapöydän voileipäkakku
Voileipäkakkurulla
Lohivoileipäkakkurulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close