Vaaleanpunainen mansikkakermavaahto

Vaaleanpunainen mansikkakermavaahto

Vaaleanpunainen mansikkakermavaahto sopii täydellisesti moneen leivonnaiseen ja varsinkin lähestyvään ystävänäpäivään. Tämä on ihan yhtä helppo valmistaa kuin tavallinen kermavaahto. Mansikkavaahto saa makunsa kotimaisista pakastekuivatuista mansikoista. Makeutta tähän tuo tomusokeri.

Minä olen käyttänyt pakastekuivattua mansikkaa todella monessa erilaisessa reseptissä. Välillä siivutettuna ja välillä jauhettuna. Jauhettu pakastekuivattu mansikka sopii täydellisesti esimerkiksi täytekakkujen täytteisiin, hyydykekakkuihin, smootheihin tai vaikka näin kermavaahdon joukkoon.

Kaiken tämän lisäksi myös tuo kaunis väri tulee täysin tästä herkullisesta kotimaisesta mansikasta. Toki, jos haluat vielä vahvempaa vaaleanpunaista väriä, niin voit lisätä tipan punaista tai pinkkiä elintarvikeväriä joukkoon. Jos et löydä kaupasta tai tuottajalta valmiiksi jauhettua pakastekuivattua mansikkaa, niin voit jauhaa muista pakastekuivatuista mansikkatuotteista hienoa jauhetta.

Katso alta resepti mansikkakermavaahtoon sekä kuvat herkullisesta laskiaispullasta, jonka täytin tällä mansikkakermavaahdolla. Kuvien alta löydät vielä vinkit laskiaispullan kasaamiseen. Pullassa voit yhdistää marjaisan maun ja mantelimassan. Kurkkaa alta lisää!

Mansikkakermavaahdolla täytetty laskiaispulla

Mansikkakermavaahto

4 dl vispikermaa
2-3 rkl jauhettua pakastekuivattua mansikkaa
3 rkl tomusokeria

Mittaa kaikki mansikkakermavaahdon ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.

Lisää ensin pienempi määrä jauhettua mansikkaa ja tomusokeria. Maista vaahtoa vatkauksen puolivälissä ja lisää tarvittaessa mansikkaa ja tomusokeria.

Käytä vaahtoa esimerkiksi leivonnaisten täytteenä.

Näin helmikuussa tämä sopii täydellisesti laskiaispullien täytteeksi. Varsinkin, kun laskiaissunnuntai osuu tänä vuonna ystävänpäivään. Tämä herkullinen vaaleanpunainen vaahto näyttää kauniilta laskiaispullan täytteenä.

Kaikki kuvien pursotukset on tehty Wilton 1M-pursotusterällä.

Mansikkakermavaahtopursotukset lautasella
Pursotettu mansikkakermavaahto
Mansikkalaskiaispulla mansikkakermavaahdolla

Herkulliset laskiaispullat mansikkakermavaahdolla

Näihin laskiaispulliin voit yhdistää marjaisan maun ja mantelimassan. Leikkaa pullasta lakki irti. Laita pala mantelimassaa pullan alaosan päälle. Valmista mansikkakermavaahto ja pursota herkullinen mansikkavaahto mantelimassan päälle. Nosta pullan lakki (eli yläosa) vaahdon päälle ja ripottele päälle tomusokeria.

Voit toki myös korvata mantelimassan mansikkahillolla. Tällöin saat supermansikkaisen laskiaispullan.

Pinkki mansikkakermavaahto laskiaispullan sisällä.

Katso blogista myös nämä herkulliset reseptit:

Pink lemonade-piirakka
Mansikka-vaniljahyydykekakku
Mansikkapusut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close