Helpot mantelicroissantit

Helpot mantelicroissantit

Helpot mantelicroissantit valmistuvat valmiista croissanteista ja helposta mantelitäytteestä. Koko leivonnaisen kruunaa päälle siveltävä lopputäyte ja ihanasti uunissa paahtuneet mantelilastut.

Nämä mantelicroissantit valmistuvat nopeasti ja helposti. Voit käyttää näihin myös erinomaisesti päivän vanhoja croissanteja. Tällä tavoin jo päivän vanhat croissantit heräävät uuteen kukoistukseensa ja saat tehtyä ihanan makean kahvileivän. Kurkkaa vielä reseptin alta kuinka saada edellisen päivän pehmentynyt croissant taas ihanan rapeaksi.

Mantelitäyte valmistuu ihan muutamassa minuutissa ja vartissa olet tehnyt nämä alusta loppuun valmiiksi. Nämä ovat parhaimmillaan heti lämpiminä, mutta toki maistuvat myös jäähtyneinä. Kurkkaa alta ohjeet ja täytteen resepti.

Croissantti mantelitäytteellä

Helpot mantelicroissantit (2 kpl)

2 croissantia

Täyte
2 rkl (noin 30 g) voita
3 rkl mantelijauhetta
2 rkl tomusokeria

noin 2 rkl mantelilastuja

Ota croissantit esille ja valmista täyte.

Sekoita huoneenlämpöinen (pehmeä) voi yhdessä mantelijauheen ja tomusokerin kanssa tasaiseksi tahnaksi.

Leikkaa croissantit veitsellä auki ja levitä täytettä molempien croissantien sisään, alaosan leikkuupinnalle. Paina yläosa täytteen päälle.

Levitä loput täytteet croissantien päälle ja painele mantelilastut päällä olevaan täytteeseen kiinni.

Paista 200 asteisessa uunissa 5-8 minuutin ajan, tai kunnes croissantit ovat saaneet kauniin värin pintaan. Paistoaika riippuu uunista.

mantelitäyte croissantteihin

Vinkki! Jos et halua valmistaa mantelicroissanteja, mutta haluat eilisen pehmenneistä croissanteista herkullisen rapeita, niin paista silloin croissantit samaan tapaan muutaman minuutin ajan uunissa ennen niiden tarjoilua. Näin ne ovat kuin uunituoreita!

Jos haluat tehdä mantelicroissantit alusta alkaen itse, niin kurkkaa täältä resepti croissantitaikinaan ja mantelilla täytettyyn mantelicroissantiin.

Almond croissant
Croissant with almond filling
Mantelitäyte croissanteihin
Mantelitäytteinen croissant leikkauskuva

Kurkkaa vielä nämä herkulliset reseptit blogista:

Mantelitäytteinen marjapiirakka
Itse tehty mantelimassa
Manteliset kahvikakut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close