Mantelitäytteinen marjapiirakka

Mantelitäytteinen marjapiirakka

Mantelitäytteinen marjapiirakka kätkee sisäänsä tämän frangipane-täytteen sekä herkullisia metsävadelmia. Voit vaihdella vadelmien tilalle myös muita marjoja. Jos marjat ovat kovin kosteita, voit lisätä niiden joukkoon pari teelusikallista perunajauhoja tai maissitärkkelystä. Näin teen itse esimerkiksi käyttäessäni pakastemustikoita.

Tässä piirakassa muropohja esipaistetaan ja täyte levitetään esipaistetun piirakkapohjan päälle. Täytteen päälle ripotellaan vielä marjat. Piirakka paistetaan uunissa. Tämän piirakan voi herkutella lämpimänä tai kylmänä. Voit koristella piirakan vielä pienellä tomusokerihunnulla.

Tämä vadelmapiirakka sai makuraadilta täydet pisteet, joten sen jälkeen täytettä on tullut tehtyä moneen kertaan. Täytteen voi myös valmistaa hieman etukäteen, mutta silloin kannattaa huomioida, että täyte tulee säilyttää jääkaapissa. Täytteen on hyvä olla huoneenlämpöistä, kun levität sen piirakkapohjan päälle. Jääkaappisäilytyksen jälkeen täytteen voi myös vatkata uudelleen, niin se on helposti leivitettävissä.

Frangipane filled berry pie

Mantelitäytteinen marjapiirakka

Pohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kylmää vettä

Täyte
1 annos itse tehtyä Frangipane-täytettä
noin 3 dl vadelmia
(mantelijauhetta)
(tomusokeria)

Pohjataikinen valmistaminen: Pilko voi pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon vehnäjauhot, tomusokeri sekä vaniljasokeri. Pyöräytä ainekset leikkuuterällisessä monitoimikoneen kulhossa hienoksi muruksi, tai työstä ainekset käsin tasaiseksi muruksi. Lisää murun joukkoon kylmä vesi ja työstä käsin taikinasta tasainen.

Valmista frangipane-täyte ohjeen mukaisesti.

Piirakkapohjan esipaistaminen vaihekuva
Painele piirakkataikina noin 26 cm piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin. Pistele haarukalla muutamia reikiä pohjaan. Laita pohjataikinan päälle leivinpaperi ja leivinpaperin päälle painoksi joko paistokuulia tai kuivia herneitä. Ne pitävät piirakkapohjan paikoillaan esipaiston ajan. Esipaista pohjaa noin 10 minuutin ajan 200 asteessa.
Esipaistettu piirakkapohja
Kun piirakkapohja on esipaistettu. Nosta paino (paistokuulat tai herneet) varovasti leivinpaperin kanssa pois pohjan päältä.
Marjapiirakan vaihekuva frangipane-täytteellä ja vadelmilla
Levitä frangipane-täyte piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle marjat. Voit ripotella halutessasi hieman mantelijauhetta marjojen päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsä. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä. Koristele marjapiirakka halutessasi tomusokerilla.
Valmiiksi paistettu vadelmapiirakka
Tomusokerilla koristeltu marjapiirakka

Katso myös nämä manteliset reseptit:

Mantelicroissant
Manteliset hillopikkuleivät
Itsetehty mantelimassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close