Frangipane eli mantelitäyte

Frangipane eli mantelitäyte

Frangipane eli mantelitäyte on täydellinen täyte erilaisiin makeisiin piirakoihin. Itse olen käyttänyt frangipane-täytettä monesti marjapiirakoissa. Tämä loppukesä onkin täydellistä marjapiirakka- ja hedelmäpiirakka-aikaa, joten tämä resepti sopii tähän ajankohtaan täydellisesti.

Minä käytin mantelitäytteessä kuorituista manteleista tehtyä vaaleaa mantelijauhetta, jossa ei ole mukana tummia kuoren osia. Voit hyvin käyttää mitä tahansa mantelijauhetta, mutta kuorta sisältävissä mantelijauheissa väri on epätasaisempi ja tummempi. Jos haluat kuvien vaalean täytteen, tarkista silloin jo ostovaiheessa, että mantelijauhe on tasaisen vaaleaa.

Frangipane almond filling

Frangipane eli mantelitäyte

125 g voita
2 dl tomusokeria
2 kanamunaa
3 1/2 dl mantelijauhetta
3 rkl vehnäjauhoja

Mittaa huoneenlämpöinen voi vatkauskulhoon ja vatkaa sitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista. Lisää kananmunat ja vatkaa vielä tasaiseksi. Lusikoi lopuksi vielä mantelijauhe sekä vehnäjauhot joukkoon. Vatkaa ainekset sekaisin. Täyte on valmis käytettäväksi mm. piirakoiden täytteenä.

Käytä täyte levittämällä se huoneenlämpöisenä piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa sen aikaa, että se on kypsä. Jos käytät murotaikinapohjaa, niin suosittelen esipaistamaan sitä 200 asteessa noin 10 minuutin ajan, ennen täytteen levittämistä. Katso alta lisäohjeita piirakan paistamiseen täytettynä.

Vinkki! Käytä tätä reseptiä tehdessäsi huoneenlämpöisiä raaka-aineita, jotta saat tasaisen lopputuloksen.

Valmis frangipane täyte
Täytetty frangipane piirakka

Marjapiirakka mantelitäytteellä

Tässä kuvan piirakassa on esipaistettu muropohja, joten täytteen lisäämisen jälkeen piirakan paistoaika oli noin 20-25 minuuttia.

Laitan vielä myöhemmin tarkemman ohjeen ja reseptin kokonaiseen marjapiirakkaan tänne blogiin, mutta tässä vaiheessa löydät nyt tästä alta tuon herkullisen mantelitäytereseptin. Valmiissa piirakassa on herkullinen muropohja, ihana mantelitäyte sekä maukkaat metsävadelmat.

Marjapiirakka frangipane-täytteellä

Katso myös nämä herkulliset marja- ja hedelmäpiirakoiden reseptit:

Mansikkapiirakka vaniljatäytteellä
Mango-rahkapiirakka filotaikinapohjalla
Gluteeniton omenapiirakka

Kommentoi

  1. Tuulikki Villgrén says:

    Kiitos sinulle aivan loistavista resepteistä. Hyvää syksyä.
    Tv. Tuulikki

    1. Voi kiitos sinulle kauniista sanoistasi! Lämmittää mieltä! Pullahiiri / Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close