Joulukalenteri – Luukku 20: Ruisnapit kylmäsavulohitäytteellä

Joulukalenteri - Luukku 20: Ruisnapit kylmäsavulohitäytteellä

Ruisnapit kylmäsavulohitäytteellä on lohiherkku, joka sopii erinomaisesti joulunaikaan tai vaikka uuden vuoden juhlintaan. Tämä täyte sopii erinomaisesti juuri ruisnappien päällä, mutta sopisi erinomaisesti myös voileipäkakkuun yhdeksi täytteeksi. Mietin myös, että kylmäsavulohitäytettä voisi tehdä ihan sellaisenaan vaikka joulupöytään, jolloin sitä voisi syödä myös keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä levitteen tilalla. Kylmäsavulohitäytteen valmistaminen on vieläpä todella helppoa.

 Käyttämäni ruisnapit ovat ihan kaupan valmiita ruisnappeja. Ne olivat juuri sopivan rapeita tämän kermaisen ja pehmeän täytteen kanssa. Ruisnapit kuitenkin pehmenevät jääkaappisäilytyksessä jo muutamassa tunnissa, joten jos haluat ruisnapin pysyvän rapeana, niin tarjoile tuotteet heti pursotuksen jälkeen.

Joulupäivänä voisi hyvin käyttää vaikka jouluaaton kylmäsavulohen ylimääräiset osat tähän reseptiin ja nostaa nämä herkut kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi, kunhan vaan on katsottu, että lohi ei ole ollut pitkiä aikoja huoneenlämmössä joulupöydässä. 

Herkulliset kylmäsavulohitäytteiset leivät

Ruisnapit lohitäytteellä

175 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

180 g kylmäsavulohta

1/2 punttia tuoretta tilliä

1/4 tl hienonnettua valkopippuria

(tarvittaesssa suolaa)

noin 180 g ruisnappeja

Mittaa kaikki täytteen ainekset leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Voit ottaa hieman tilliä ja kylmäsavulohta eroon koristelua varten. Pyöräytä koneella täyte aineet hyvin sekaisin. Täyte voi olla tässä vaiheessa aika löysää. Siirrä täyte vatkauskulhoon ja vatkaa sitä, jotta saat täytteeseen pursotettavan koostumuksen. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita täyte pursotuspussiin ja pursota täytettä ruisnappien päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja nosta tarjolle.

Koristeeksi voisi käyttää erinomaisesti myös mätiä, jotka antaa kauniin ulkonäön ja värin näille cocktailpaloille. 

Vinkki! Vältä tässä reseptissä kevyt-tuotteita (ranskankerma ja tuorejuusto), jotta täytteen koostumuksesta tulisi mahdollisimman täyteläinen ja se vaahtoutuisi pursotettavaksi. 

Vinkki! Minä en lisännyt täytteeseen lainkaan suolaa, koska kala oli sen verran suolaista valmiiksi. Näin ollen suosittelen maistamaan täytettä ja lisäämään suolaa, jos sitä on tarvetta lisätä makupalan perusteella. 

Kylmäsavulohitäyte cocktailpaloille
Ruisnapit ja kylmäsavulohi

*****

Olethan katsonut aikaisemmat tämän vuoden joulukalenterin jo tähän mennessä avatut luukut? 

Jos et, niin avautuneet joulukalenterin luukut löydät täältä

Pysy mukana myös Facebookissa ja Instagramissa!  

Kurkkaa myös nämä herkulliset reseptit:

Mätitahna cocktailpaloille
Kylmäsavulohileivät
Kinkkutäytteiset joulutortut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close