Madeleine-leivokset runebergintorttujen tapaan

Madeleine-leivokset runebergintorttujen tapaan

Madeleine-leivokset runebergintorttujen tapaan valmistuvat nopeasti ja helposti. Maku on runebergintortuista tuttu, mutta itse leivos on hieman pienempi – kuin suupala. Nämä leivokset paistetaan madeleine-vuoassa, jolla valmiisiin leivonnaisiin tulee kaunis muoto. Marmeladi- tai hillosilmä löytyy myös palan sisältä ja sokerikuorrute on kauniina kerroksena leivoksen päällä. Voit lisätä marmeladia myös leivoksen päälle runebergintorttujen tapaan.

Keksivalinnalla voit vaikuttaa taikinan ja valmiiden leivonnaisten makuun. Piparkakut tai kandisokerilla ja kanelilla maustetut keksit antavat ihanaa makua näille leivonnaisille. Voit myös käyttää neutraalimman makuisia keksejä taikinassa niin halutessasi. Voit kostuttaa leivokset leivokset esimerkiksi punssi- tai mantelikööriliemellä, mutta se ei ole pakollista. Nämä maistuvat ihan sellaisenaankin. Koristelussa voit käyttää omaa luovuutta. Voit koristella leivokset marmeladilla ja sokerikuorrutteella.

Nämä sopivat täydellisesti huomiseen J. L. Runebergin päivään!

Runeberginleivokset

Madeleine-leivokset runebergintortun tapaan
Runeberginpalat / Runebergintortut

Taikina
40 g keksejä
100 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2/3 dl mantelijauhetta
2/3 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl kermaa

Täyte
noin 2-3 rkl vadelmamarmeladia

Kostutus
1/2 dl vettä
2 tl sokeria
(1 rkl punssia tai mantelilikööriä)

Kuorrute
2/3 dl tomusokeria
vettä

Koristeluun lisäksi vadelmamarmeladia

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, keksimurska, vehnäjauhot, mantelijauhe, sokeri sekä kananmuna. Vatkaa sekaisin ja lisää huoneenlämpöinen kerma joukkoon. Vatkaa vielä tasaiseksi taikinaksi.

Voitele tai suihkuta madeleine-vuoka öljyllä ja lusikoi taikinaa vuokiin. Tee keskelle pieni kolo ja pursota marmeladia hieman keskelle leivosta. Levitä taikinaa hieman marmeladin päälle ja paista 175 asteessa noin 10 minuutin ajan, tai kunnes leivokset ovat kypsiä. Paistoaikaan vaikuttaa muun muassa käytetty paistomuotti sekä uuni.

Kumoa leivokset pois vuoasta. Paista tarvittaessa toinen erä, pellin tai vuoan koosta riippuen.

Jos haluat kostuttaa lievokset, niin mittaa kattilaan vesi, sokeri sekä halutessasi punssi tai mantelilikööri. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Kostuta leivokset pullasutia käyttäen kostutusliemellä.

Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi sekaisin. Pursota kuorrutetta leivosten päälle, tai upota leivokset osittain sokerikuorrutteeseen. Jos upotat leivokset, tee silloin kuorrutteesta hieman löysempää, jotta leivos pysyy nostaessa ehjänä. Pursota halutessasi marmeladia vielä leivoksen päälle ja pursota sokerikuorrute marmeladin ympärille.

Madeleine-leivokset vaihekuvat
Vaihekuvat madeleineleivokset runebergintorttutaikinasta
Valmiit runeberginleivokset

Vinkki! Käytin kolme Bastogne-keksejä, jotka murskasin hienoksi muruksi. Voit kuitenkin valita omaan makuusi sopivat keksit. Voit halutessasi vähentää hieman reseptin sokerimäärää, jos et halua leivonnaisista kovin makeita.

Vinkki! Minun käyttämälläni muotilla tällä reseptillä valmistui 15 pientä leivonnaista.

Pienet runebergintortut
Runebergintortut hillosilmällä
Madeleine runbergintorttu sisältä

Kurkkaa myös nämä herkulliset Runebergin päivän reseptit:

Pienet runebergintortut
Vegaaninen ja gluteeniton runebergintorttu
Runeberginkakku

Kommentoi

  1. Johanna says:

    Kauniita ja suloisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close