Churroleivokset

Churroleivokset

Churro on espanjalainen leivos, joka paistetaan kuumassa öljyssä munkkien tapaan. Olen tehnyt aikaisemminkin churroja, jotka leikataan aika suorina palasina öljyn joukkoon paistumaan. Tällä kertaa päätinkin tehdä taikinasta churroleivoksia.

En ollut aikaisemmin näihin törmännyt, ja ideakin syntyi churroja tehdessä. Olen usein tehnyt munkit siihen tyyliin, että öljyän pieniä tai leivinpaperin palasia, joiden päällä kohotan munkit. Näin ollen munkit on helppo siirtää öljyyn ilman, että muoto kärsii. Päätin yhdistää tämän saman tekniikan tällä kertaa myös näihin churroihin ja sehän onnistui hienosti. Voit pursotella kuviot rinkuloina tai esimerkiksi sydäminä. Toki voit tehdä näistä juuri sen mallisia kuin itse haluat.

Nämä voisivatkin olla kesäinen versio talven laskiaispullista! Kurkkaa alta tarkemmat ohjeet näiden valmistamiseen, ja tarjoile nämä vaikka vappubrunssilla tai lämpimänä kesäpäivänä!

Vapun kauniit churroleivokset

Churroleivokset

Churrotaikina
80 g voita
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1/3 tl suolaa
2 isoa kananmunaa

Paistamiseen
noin 1 l öljyä paistamiseen ja leivinpaperin voiteluun

Täyte
noin 2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
noin 200 g mansikkamarmeladia tai -hilloa

Päälle
noin 1 dl erikoishienoa sokeria
(1 tl jauhettua kanelia)

Mittaa voi sekä vesi kattilaan ja kuumenna niitä kattilassa kiehumispisteeseen. Laita liesi pois päältä ja lisää kattilaan vehnäjauhot ja suola. Sekoita aineksia voimakkaasti puuhaarukalla niin kauan, että saat taikinasta kiinteää. Anna jäähtyä.

Lisää jäähtyneen taikinan joukkoon kananmunat yksitellen. Vatkaa aina kananmunan lisäämisen jälkeen taikinaa voimakkaasti. Laita pursotusterä (tähtitylla) pursotuspussiin ja lusikoi taikina pussiin. Leikkaa leivinpaperista pieniä neliön muotoisia paloja ja pyyhkäise niihin hieman öljyä.

Pursota taikinasta ympyröitä tai sydämiä, muodon voit päättää itse. Tee aina muutama kuvio kerralla. Koska kaikkia churroja ei tarvitse pursottaa kerralla, niin muutama leivinpaperin palanen riittää.

Churrojen pursottaminen leivinpaperille
churron valmistus
churrojen kääntely sokerissa

Kuumenna öljy noin 160-170 asteiseksi ja siirrä kuviot varovasti kuumaan öljyyn, joko pudottamalla (varo kuumia öljyroiskeita) varovasti kuvio öljyyn, tai irrottamalla kuvio leivinpaperin päältä varovasti öljyssä kastetulle reikäkauhalle ja laskemalla sen varovasti öljyyn. Paista churroja noin yhdestä kahteen minuuttia per puoli ja käännä ympäri. Kun churrot on paistettu molemmin puolin, nosta ne reikäkauhalle talouspaperin päälle valumaan ylimääräiset öljyt pois.

Kierittele valmiiksi paistetut ja hieman jäähtyneet churrot sokerissa tai halutessasi kaneli-sokeriseoksessa.

Churroleivosten täyttäminen vaihekuva
Hillolla täytetyt churroleivokset
Kermavaahto ja hilloa churroleivosten sisällä.

Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa. Leikkaa churrorinkulat kahteen osaan. Pursota marmeladia tai hilloa churrojen alaosalle ja sen päälle kermavaahtoa. Pursotuksen suuruus vaikuttaa kerman ja hillon menekkiin. Nosta toinen leikattu churrorinkula täytteen päälle. Herkuttele vaikka heti!

Rapeat ja makeat churroleivokset
Espanjalaiset churrot
Churrojen valmistaminen vapuksi ja kesäjuhliin
Herkulliset leivokset churroista

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Herkullinen vaahtokarkkikääretorttu
Makoisa juustokakku mansikoilla
Kiireisen emännän pikamunkit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close