Herkullinen vaahtokarkkikääretorttu

Herkullinen vaahtokarkkikääretorttu sai ideansa grasshopper-piirakasta, jonka täyteessä käytetään vaahtokarkkeja. Grasshopper-piirakan täytteessä käytetään myös minttulikööriä, mutta tähän kääretorttuun en halunnut likööriä mukaan. Tässä vaahtokarkkikääretortussa täytteenä on vaahtokarkkivaahdon lisäksi myös mansikkaa. Tämä värikäs kääretorttu sopii erinomaisesti vappujuhliin, lasten syntymäpäiville tai vaikka äitienpäivään! 

Täytteeseen lisäsin kotimaisia mansikoita ja mansikkamarmeladia tuomaan lisämakua. Kuorrutteen tein lisäämällä täytteestä yli jääneen vaahdon joukkoon vispikermaa. Värjäsin vaahdon muutamalla erivärisellä elintarvikevärillä, jotta sain kääretortusta värikkään ja vappuun sopivan. 

Kurkkaa alta resepti ja leivo vaahtokarkkikääretorttu. Koristele kääretorttu niin värikkäästi ja villisti kuin itse haluat! 

Vaahtokarkkikääretorttu

Kääretorttupohja

5 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte ja kuorrute

100 g vaahtokarkkeja

1 dl maitoa

6 dl vispikermaa

150 g mansikoita

100 g mansikkamarmeladia

(elintarvikeväriä)

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Mittaa loput kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon parissa erässä, lastalla käännellen. Sekoita taikina varovasti sekaisin ja levitä se leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Minä käytin 38 cm x 30 cm kokoista uunipeltiä. Paista 160 asteessa noin 12-15 minuutin ajan, tai kunnes kääretorttupohja on kypsä. 

Kumoa kääretorttupohja leivinpaperin päälle jäähtymään ja valmista täyte. 

Mittaa kattilaan vaahtokarkit ja maito. Kuumenna seosta keskiteholla sen verran, että vaahtokarkit sulavat joukkoon. Jäähdytä seos ja nosta se jääkaappiin noin tunnin ajaksi. Sekoita jäähtynyt vaahtokarkkiseos tasaiseksi. Vatkaa kolme desilitraa kermaa vaahdoksi ja lisää vaahtokarkkiseos kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 

Siivuta mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, niin siivuta ne kohmeisina. Sekoita mansikoiden joukkoon marmeladi. Irrota kääretorttupohjan päältä leivinpaperi ja käännä kääretottupohja ympäri. Irrota vielä kääntämisen jälkeen päälle jäänyt leivinpaperi kääretorttupohjasta. Leivinpaperiin voin jäädä kiinni kääretorttupohjan pintaa. Tämä helpottaa täyteen levittämistä pohjan päälle. Levitä ensin mansikkaseos kääretorttupohjalle ja sen jälkeen noin puolet vaahtokarkkitäytteestä. Levitä kerros tasaiseksi. Kääri kääretorttu tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri leivinpaperi tiukasti kääretortun ympärille. Nosta kääretorttu jääkaappiin. 

Kääretorttu voi olla odottamassa jääkaapissa seuraavaan päivään, tai sen voi koristella samalla kertaa – ihan miten itse haluat. 

Koristelu: Leikkaa kääretortusta epätasaiset päät pois ja nosta kääretorttu tarjoiluastialle. Lisää lopun täytevaahdon joukkoon vispikermaa ja vatkaa seos löysäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kulhoihin värien määrän mukaisesti. Lisää elintarvikeväriä jokaiseen kulhoon ja vatkaa vaahdot sekaisin paksuksi vaahdoksi. Laita erilaisia pursotusteriä pursotuspusseihin ja lusikoi vaahdot pusseihin. Pursota vaahtoa kääretortun päälle haluamallasi tavalla. Koristelun jälkeen kääretorttu on valmis tarjoiltavaksi. Kääretorttu on parhaimmillaan 1-2 päivää valmistamisen jälkeen. Jos säilytät kääretorttua jääkaapissa kuorrutettuna, niin suojaa silloin kääretorttu hyvin erimerkiksi kakkulaatikolla tai foliolla. 

Vinkki! Halutessasi voit levittää päälle valkoisen kermavaahdon ja koristella erilaisilla sokerikoristeilla ja nonparelleilla. Elintarvikevärit eivät ole pakollisia. 

Vinkki! Voit myös sokeroida leivinpaperin, jolle kääretorttupohja paiston jälkeen kumotaan. Itse en pidä sokerikiteistä kääretorttupohjan pinnassa, joten sen vuoksi kumoan kääretorttupohjan suoraan leivinpaperin päälle. Minä käärin kääretortun aina niin päin, että paiston aikana pohjalla ollut pinta jää lopulta kääretortun päälipinnaksi. Näin pinta on tasainen, kaunis ja helppo koristella. 

Lisää vappuun sopivia leivonnaisia löydät täältä

Kommentoi

  1. satunNainen Paula says:

    Wau, pidän kääretorttuja perusankeina, mutta tästä on oikea depyytin tehnyt juhlien kaunotar!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos kauniista sanoistasi! Tosiaan kääretortunkaan ei tarvitse olla niin kamalan tylsä! Itse olen nyt innostunut näistä erilaisista pursotuskoristeluista, nyt kun kurssitkin on nyt vähäksi aikaa peruttuina. Pursotuksia on kiva harjoitella/kokeilla erilaisiin leivonnaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close