Sima valmiiksi vappua varten – Top 4-simamaut

Vappu, sima ja munkit

Sima on kyllä sellainen vappujuoma, että ilman sitä ei oikein pääse edes vapputunnelmaan. Minun mielestäni siman ei tarvitse olla juuri perinteinen ruskea juoma, vaan haluan kokeilla erilaisia simamakuja. Viime vuosina olen valmistanut erilaisia ja erivärisiä kirkkaita simajuomia. Toki olen aina tainnut käyttää hieman sitruunaakin siman joukossa, vaikka makuna olisi muutoin inkivääri tai esimerkiksi vadelma. Jotain perinteistä on siis näissä uudemmissakin simamauissa.  

Sima toimii erinomaisesti myös juhlajuomana. Sitä voisi käyttää boolina sekä alkumaljana. Voit myös keventää siman makua kivennäisvedellä, jolloin simasta voi tehdä jopa herkullisia moktaileja eli alkoholittomia cocktaileja. 

Vapun parhaimmat simareseptit

Sima on aika helppo valmistaa, vaikka se viekin jonkin verran aikaa. Ensin sima laitetaan tekeytymään, sen jälkeen se puollotetaan ja nostetaan jääkaappiin valmistumaan. Pulloiksi käy kaikenlaiset lasipullot tai esimerkiksi limsapullot. Tärkeää on huomioida, että pullot ovat hyvin puhtaita. Sima valmistuu noin viikossa, mutta voit nopeuttaa siman valmistumista, pitämällä sitä kauemmin huoneenlämmössä. Laittamalla simapulloihin rusinoita, pystyt havainnoimaan siman valmiuden rusinoiden pintaan nousulla. Nyt on siis hyvä aika laittaa simat tekeytymään! 

Kasasin tähän alle omat suosikki-simat eli reseptit, jotka löydät täältä blogista. Mikä on sinun suosikkimakusi? 

Valitse näistä ja valmista vapuksi herkulliset simajuomat! 

Kirkas mansikkasima

Tämä mansikkainen simajuoma on erinomainen vapun ja kevään kaunis juoma. Voit tarjota sen boolina tai alkumaljana!  Upea punainen väri tekee juomasta myös todella kauniin – täysin luonnollisin keinoin! 

Herkullinen vaalea inkiväärisima

Kauniin punainen mansikkasima vapuksi

Inkiväärisimaoli viime vuoden uusi simamaku. Se oli kyllä todella herkullinen. Maussa yhdistyi sitruuna ja inkivääri juuri sopivan raikkaana yhdistelmänä. Makeutta toi tavallinen sokeri, jolloin myös juoman väri pysyy vaaleana! 

Kauniin punainen vadelmasima

Kirkkaan vadelmasiman resepti

Ihanan punainen vadelmasima sopii myös herkulliseksi vappujuomaksi. Tämäkin sima on tehty tavallisella sokerilla, jolloin juoman väri pysyy kauniin kirkkaana. Tämä sopii myös hyvin juhlajuomaksi tai kuuman kesäpäivän raikastajaksi! 

Perinteinen sima

Perinteinen simaresepti

Myös perinteinen sima pitää paikkansa vappupöydässä. Perinteiseen ruskeaan simaan fariinisokeri antaa herkullisen maun ja ruskean värin yhdessä sitruunan kanssa. 

Valitse oma suosikkimakusi yläpuolelta ja yllätä läheiset vaikka hieman eksoottisimmilla simamauilla! Meillä tämän vuoden maku simakokeilussa on mustikka. Voi olla, että myös toinen makukokeilu on luvassa. Näistä enemmän, kun sima on valmista nautittavaksi. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close