Kolmen aineen keksitahna Biscoff-kekseistä

Biscoff-tanhan resepti

Biscoff-kekseistä itse tehty kolmen aineen keksitahna (Biscoff-keksilevite) on herkullinen makea levite, jota voi hekutella leivän tai pullan päällä sekä myös erilaisissa täytteissä ja vaikka puuron joukkoon sekoitettuna. Keksitahnaa voi myös syödä suoraan purkista – on se vaan sen verran hyvää! Parhaimmillaan tahna on huoneenlämpöisenä.

Keksitahna on helppo valmistaa erilaisista kekseistä, mutta Biscoff-keksien herkullinen karamellisoitu maku sopii tahnaan täydellisesti. Keksit ovat koostumukseltaan ihanan rapeita ja niiden maku on jouluun sopivan kanelinen. Biscoff-tahnaa löytyy toki valmiina myös kaupoista, mutta jos jostain syystä et löydä valmista tahnaa kaupan hyllystä, niin voit tehdä tahnan nyt myös itse. Voit tehdä tahnan myös vegaanisena, mutta muista silloin käyttää rasvana vegaaniseen ruokavalioon sopivaa margariinia.

Tahnan valmistamiseen tarvitset vain keksejä, voita tai margariinia sekä vettä. Keksitahnan valmistamiseen menee alle 10 minuuttia. Tahnan voi käyttää heti, mutta suosittelen laittamaan sen hetkeksi kylmään, jotta tahna muuttuu viilentyessään paksummaksi ja tahmeammaksi. Kuvissa tahna on juuri valmistettu ja purkitettu, joten se on lämmintä ja hieman löysempää kuin huoneenlämpöisenä tai jääkaapista otettuna. Aikaisemmin olen käyttänyt keksitahnaan piparkakkuja.

Resepti biscoff-tahnaan

Keksitahna Biscoff-kekseistä

250 g Biscoff-keksejä
70 g voita tai margariinia
1-1 1/2 dl vettä

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon pehmeä voi tai margariini ja pyöräytä sekaisin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää se kuumana joukkoon.

Laita kone pyörimään ja anna pyöriä sen aikaa, että ainekset menevät hyvin sekaisin tahnamaiseksi massaksi. Tahna saa olla tässä vaiheessa löysää, sillä se muuttuu tahmeammaksi ja paksummaksi jäähtyessään.

Lusikoi tahna puhtaaseen purkkiin ja säilytä kylmässä.

Tahnan eli keksilevitteen voi käyttää leipomiseen, syödä puuron joukossa tai pakata vaikka kaverilla lahjaksi. Tämän kakun kanssa herkuttelin Biscoff-tahnaa muutama vuosi sitten täällä blogissa ja se sopi täydellisesti suklaakakun makuun.

Tätä tahnaa voi käyttää myös eräässä tulevassa joulukalenterin reseptissä…

Keksitahna biscoff-kekseistä
Valmis keksitahna

Kurkkaa myös nämä herkulliset keksireseptit:

Vaalea piparkakkutaikina
Sahramipikkuleivät
Peukalokeksit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close