Joulukalenteri – Luukku 13: Lucian päivän sahramipikkuleivät

Nämä Lucian päivän sahramipikkuleivät tuovat valoa pimeisiin joulukuun päiviin. Näin Lucian päivänä Lucia tuo valoa pimeyteen niin sisäisesti kuin ihan konkreettisestikin kauniilla kynttiläseppeleellään. 

Olen jo vuosien ajan julkaissut Lucian päivänä jonkun herkullisen sahramireseptin, koska sahrami kuuluu vahvasti tähän Lucian päivään. Muun muassa Ruotsissa myytiin jo pari viikkoa sitten runsaasti Lucia-pullia (lussebullar), jotkat ovat nimenomaan sahramilla maustettuja pullia. Sahrami tuo maun lisäksi myös kaunista keltaista väriä leivonnaisiin.  

Kurkkaa resepti näihin sahramipikkuleipiin tästä alta ja leivo ne lahjaksi ystävälle tai vaikka omalle perheelle. Sahramipikkuleivät maistuvat tietysti myös muina joulukuun päivinä, joten näillä herkuttelu ei rajoitu vain Lucian päivään. 

Sahramipikkuleivät

(noin 26 kpl)


200 g voita

1 1/2 dl sokeria

1/2 g sahramia

1 kananmuna

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

noin 100 g aprikoosimarmeladia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaaleaksi. Lisää joukkoon kananmuna, voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele ne taikinan joukkoon. 

Pyörittele taikinasta noin 26 palloa uunipellille leivinpaperin päälle ja paina jokaisen keskelle sormella syvennys. Pursota syvennyksiin aprikoosimarmeladia. 

Nosta uunipellit kylmään noin viidentoista minuutin ajaksi ennen paistamista. Paista uunissa 175 asteessa noin 10-13 minuutin ajan.  

Tiesitkö muuten, että sahrami on maailman kallein mauste?

Lisää Lucian päivän herkullisia sahramileivonnaisia löydät täältä. Olen leiponut Lucian päiväksi muun muassa kynttiläkakun, sahramikakun, sahramilla maustettua riisivanukasta, sahrami-kanelipullaa

*****

Olethan katsonut aikaisemmat tämän vuoden joulukalenterin jo tähän mennessä avatut luukut? 

Jos et, niin avautuneet joulukalenterin luukut löydät täältä

Pysy mukana myös Facebookissa ja Instagramissa!  Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close