Minttukaakaofudget ja vesihauteen käyttö

Helpot minttukaakaofudget

Helpot minttukaakaofudget ovat herkullisia joulumakeisia. Niiden valmistus ei vie kuin muutaman minuutin ja lopputulos on takuuvarma. Aineksetkin saat tavallisista ruokakaupoista, eikä niitä ole montaa. Minttukaakaojuomajauhe on ehkä haastavin löytää, mutta sitäkin löytyy ainakin K-ryhmän kaupoista.

Minttukaakao taitaa olla talvella monen rinneravintolan – ja miksi ei kodinkin – yksi suosikkijuomista alkoholittomana ja alkoholillisena. Nyt samat maun löydät myös näistä fudgeista. Jos haluat fudgeista hieman pehmeämmän makuisia, niin voit korvata silloin osan tummasta suklaasta maitosuklaalla. Jos taas pidät tummasta suklaasta enemmän, niin tee silloin reseptin mukaisesti.

Tämä helppo fudgeresepti löytyy jo monella eri tapaa varioituna täältä blogista. Laitan ainakin muutaman erilaisen version helposta fudgesta tuonne reseptin alle, niin voit käydä kurkkaamassa hieman ideaa erilaisiin makuvaihtoehtoihin. Ideoita ei varmaan voi koskaan olla liikaa, varsinkaan helppoja sellaisia. Kurkkaa alta myös ohjeen vesihauteen käyttämiseen.

Kurkkaa resepti alta ja valmista nämä herkulliset makeiset itselle tai lahjaksi.

Minttukaakaofudge

Minttukaakaofudge

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
400 g tummaa suklaata
3-4 rkl minttukaakaojauhetta

Mittaa kerroskattilan alaosaa hieman kuumaa vettä. Laita kerroskattilan yläosaan kondensoitu maito, pilkottu suklaa sekä minttukaakaojauhe. Voit käyttää myös erillistä kattilaa ja kuumuutta kestävää kulhoa sen päällä.

Kuumenna aineksia sen verran, että suklaa sulaa kondensoidun maidon joukkoon. Sekoita pienin väliajoin, jotta suklaa sulaa tasaisesti.

Lusikoi valmis, hieman jäähtynyt fudgemassa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle sopivan kokoisia kuvioita. Anna niiden jähmettyä kylmässä. Voit käyttää myös sopivan kokoista leivinpaperilla vuorattua vuokaa. Leikkaa silloin fudge jähmettyneenä paloiksi.

Vinkki! Suosittelen siivilöimään kaakaon, koska huomasin, että siivilöimättömästä kaakaojauheesta jää helposti hieman sattumia fudgen joukkoon, jotka näkyvät epätasaisuutena fudgessa.

Minttufudge helppo resepti

Vesihauteen käyttö

Monessa makeisreseptissä ja suklaata sisältävässä reseptissä käytetään vesihaudetta suklaan sulattamiseen. Myös esimerkiksi marenkia voi tehdä käyttämällä tietyissä työvaiheissa vesihaudetta. Kurkkaa alta vielä vinkit vesihauteen käyttöön, jotta saat parhaimman mahdollisen lopputuloksen.

Tässä muutamat vinkit vesihauteen käyttöön:

  • Voit käyttää vesihauteessa kerroskattilaa tai kuumuutta kestävää kulhoa.
  • Laita kattilan pohjalle vettä vain muutaman sentin verran.
  • Vesi ei saa osua yllä olevan kattilan tai kuumuutta kestävän astian pohjaa.
  • Suklaata sulattaessa, ole varovainen, ettei vettä tai vesihöyryä pääse suklaan joukkoon.
  • Alla olevan veden ei tarvitse yleensä kiehua. Kuuma vesi riittää.
Kolmen aineen minttukaakaofudge

Katso myös nämä fudgereseptit:

Suolapähkinäfudge
Helppo minttufudge
Mantelifudge
Pätkis-fudge
Murofudge
Piparkakkufudge
Appelsiinikrokanttifudge
Rocky Road-fudge
Mokkafudge

Muista kurkata kalenterikuulumisia myös Instagramista ja Facebookista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close