Joulukalenteri – Luukku 15: PätkisFudge

Joulukalenterin 15. luukusta löytyy herkullinen fudge-ohje. Fudge-reseptejä täällä blogissa on ollut jo ennenkin ja siitä tietää että nämä ovat hyvin herkullisia… Suosittelen kokeilemaan vaikka lahjaksi jollekin läheiselle tai vaikka lasten hoitajalle.

Itse olen fudgen suuri ystävä ja tiedän monen muunkin olevan 🙂 Näissä on myös se hyvä asia, että nämä ovat erittäin helppoja tehdä joko omaan tarjoilupöytään tai sitten lahjaksi.PätkisFudge


1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

280 g Pätkis-minttutryffeleitä

200 g tummaa suklaata

nonparelleja tai muita koristeita

Kaada kuumuuden kestävään astiaan kondensoitu maito sekä paloittele suklaat ja minttutryffelit. Laita astia vesihauteeseen. Kuumenna niin, että suklaa sulaa. Sekoita koko ajan. Kun suklaat on kokonaan sulaneet, kaada massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (noin 20 X 15 cm). Voit kevyesti öljytä leivinpaperin, niin fudge irtoaa helpommin. Ripottele välittömästi haluamasi koristeet fudgen päälle. Nosta jääkaappiin ja leikkaa viileänä paloiksi. Säilytä jääkaapissa. 


Pakkaa fudge-palat kauniiseen rasiaan tai pieniin karkeille tarkoitettuhin sellofaanipusseihin. 

Vinkki! Kondensoidun maidon löydät kaupasta leivontahyllystä tai lämpimässä säilytettävien maitojen hyllystä säilyketökissä. Tähän reseptiin käytettään perinteistä kondensoitua maitoa. Karamellisoitu kondensoitu maito myydään hieman ruskeammissa etiketeissä ja se on jo valmiiksi keitetty kinuskiksi. Tuota voi sitten hyvin käyttää banoffeessa tai vaikka täytekakkujen täytteenä, mutta tuo perinteinen on parempi karkkeihin. 


Vinkki! Valitse astian koko sen mukaan kuinka paksuja fudge-paloja haluat.Aikaisempia fudge-reseptejä sekä muita herkullisia karkkireseptejä löydät täältä

Kommentoi

 1. IIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKK!!!!! ♥♥♥ Mä RAKASTANRAKASTANRAKASTAN pätkiksiä, joten näitä on ihan PAKKO testata! ♥ Ihana ylläri aamuun, kiitos pullahiiri! ♥

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Sama täällä 🙂 Pätkistä voi laittaa mihin tahansa leivontaan. Kiva, että resepti osui tänä aamuna noin hyvin sinuun 🙂

 2. Nimetön says:

  Voiko tumman suklaan korvata maitosuklaalla? Vai vaikuttaako se rakenteeseen jotenkin? -mimmi-

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voit laittaa. Tuo tumma suklaa sopii vaan mintun kanssa niin hyvin yhteen ja lisäksi tasapainottaa tuota makeutta hieman. Voit siis vaihtaa suklaa oikein hyvin.

 3. Nimetön says:

  Kauanko fudget säilyvät jääkaapissa? Mietin vaan jos joululahjaksi antaa ja pitäisi valmistaa etukäteen… Mukavaa joulun odotusta! 🙂 -Ilona

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Periaatteessahan noissa ei ole mitään hyvin helposti pilaantuvaa. Sanoisin, että noin 4-5 päivää, mutta voi olla että joku kerkeää syödä ne nopeammin…

 4. miten nämä pärjäävät huoneen lämmössä? sulaako käsiin?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Pidempää säilytystä suosittelen viileässä, mutta eivät nämä nyt hyvin nopeasti huoneenlämmössäkään pilaannu. Itse kuitenkin säilytän viileässä, mutta nosta jo hyvissä ajoin tarjolle huoneenlämpöön, koska ovat parhaimmillaan hieman lämmenneinä.

  2. kiitos vastauksesta! ja aargh jäi vaivaan toi yhdyssanavirheeni 😀

  3. Pullahiiri/Taru says:

   Itsellekin tulee noita näppäilyvirheitä varsinkin näihin kommentteihin, kun yrittää nopeasti jossain pienessä välissä vastailla. Eli ei haittaa 🙂 Tärkeintä, että tulee ymmärretyksi!

 5. Nimetön says:

  onko välttämätöntä käyttää kondetisoitua maitoa vai käykö normaali maito? 😀

  1. Pullahiiri/Taru says:

   On välttämätöntä sekä maun että rakenteen osalta. Tuo kondensoitu maito on ihan eri tavaraa kuin tavallinen maito, joten ei muuta kun kaupasta hankkimaan. Nykyään sitä saakin jo helposti suuremmista marketeista ja joistakin pienemmistä lähikaupoistakin. Aikoinaan – vuosia sitten – piti metsästää etnisistä liikkeistä.

 6. KattiPaakari says:

  Kiitos ohjeesta, näistä tuli suussasulavan ihania! Ja tuo pätkis, nam nam! 🙂

 7. Nimetön says:

  Siis eikö tuota kondensoitua maitoa tarvi keittää sitä 2-3 tuntia, niinkun yleensä kun sitä johonkin käytetään? Ihan sellasenaan laitetaan muiden aineiden kans?

 8. Nimetön says:

  Ihanan helppo ja nopea fudgeresepti. Ja tuli todella hyviä! Eikä tarvinnut keitellä kauaa, riitti, että suklaat sulivat ja massa oli tasaista.
  -Satu-

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ihana kuulla! Hienoa, että täältä tarttui resepti mukaan.

 9. Unknown says:

  Olin niin innoissaan kaupassa ostamassatarvikkeita enkä sitten ollut lukenut tarkasti. Nyt huomasin että olin ostanut karamellisoitua kondensoitua maitoa enkä kondensoitua maitoa. Onnistuuko tuolla vai pitääkö lähteä huomenna kauppa? Aivan ihanalta ohje kuulostaa!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Minä en ole tuolla kokeillut fudgea. Tuo on kinuskimaista ja paksumpaa kuin tuo perus kondensoitu maito. Voithan tuolla kokeilla, mutta täyttä varmuutta en uskalla nyt toimivasta lopputuloksesta antaa. Toisaalta tuo karamellisoitu versio sopii hyvin esimerkiksi Banoffeehen 🙂 Sitäkin voi kokeilla!

 10. Unknown says:

  Olin niin innoissaan kaupassa ostamassatarvikkeita enkä sitten ollut lukenut tarkasti. Nyt huomasin että olin ostanut karamellisoitua kondensoitua maitoa enkä kondensoitua maitoa. Onnistuuko tuolla vai pitääkö lähteä huomenna kauppa? Aivan ihanalta ohje kuulostaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close