Luukku 5: Piparkakkufudge

Tästä luukusta paljastuikin heti toinen ”fudgeresepti” 🙂 Tämä fudge on tällä kertaa laitettu pieniin (noin 10 cm) irtopohjavuokiin. Fudge valmistuu todella nopeasti ja sitä on helppo maustaa oman maun mukaan. Tällä kertaa käytin piparkakkumaustetta sekä koristeeksi piparkakkumurskaa. Viimeistely on taas hieman erilainen edelliseen verrattuna.
Piparkakkufudge


1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

200 g maitosuklaata

200 g tummaa suklaata

1-2 tl piparkakkumaustetta

2 piparkakkua


Mittaa fudgen kaikki ainekset vesihauteeseen. Kuumenna niin, että suklaa sulaa. Kaada fudgemassa pienin voideltuihin irtopohjaisiin piirakkavuokiin tai 10 x 15 cm vuokaan. Isoa vuokaa käytettäessä kannattaa vuoka suojata leivinpaperilla, jotta fudgen saa pois vuoasta. Murskaa piparkakut rouheasti ja ripottele fudgen päälle. Nosta fudge jääkaappiin ja leikkaa paloiksi tai paketoi levynä. Tuo piparkakkurouhe kannattaa laittaa fudgen päälle suhteellisen nopeasti, jotta pinta ei kerkeä jähmettymään. Nosta kylmään jähmettymään.


*****


  Nämä voi antaa lahjaksi suoraan vuoissa tai ottaa vuoista irti ja paketoida sellaisenaan. Kauniit joulumuistamiset saa molemmilla tavoin. Toivottavasti nämä kaksi erilaista tapaa antaa teille lukijoille uusia ideoita syötävien lahjojen pakkaamiseen ja valmistamiseen.

Kommentoi

 1. olen etsinyt joka paikasta tuollaisia pieniä piirasvuokia, mitä olet löytänyt? 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Omani olen osatanut ulkomaanreissuilta, mutta olen kyllä nähnyt niitä myös kotimaassa myynnissä. Täältä nyt pikahaulla löysin vastaavia (ehkä aavistuksen suurempia kuin nuo minun vuokani): http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuotteet.php?lTuoteRyhmaTunniste=121 Jossain muuallakin olen noihin törmännyt, mutta nyt ei millään tule mieleen, että missä… Kerron heti, kun muistan 🙂

 2. Hanna-Kaisa says:

  Minultakaan kun ei tuollaisia pieniä piirasvuokia löydy, niin mitäpä luulet, onnistuisiko nämä esim. sellaisiin pieniin paperivuokiin?Tekisi mieli kokeilla näitä ja viedä anoppilaan lahjaksi 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Luulen, että tämä kannattaa tehdä kaatamalla massa pieneen vuokaan. Paloittelet sitten jähmettyneen fudgen veitsellä palasiksi. Voit sitten pakata valmiit palat vaikka kauniiseen kulhoon tai pussiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close