Luukku 6: Itsenäisyyspäivän konvehdit

 

Jotenkin taas tuntui, että itsenäisyyspäivän päivitykseen pitää saada joko jotain todella perinteistä tai sitten sinivalkoista. Tällä kertaa ajatus kuitenkin päätyi tuohon sinivalkoisuuteen ja konvehteihin. Minulla on ollut tuollainen perhoskonvehtimuotti jo pitkään, mutta enpä ole sitä koskaan käyttänyt. Nyt itsenäisyyspäivän kunniaksi tuo muotti pääsi ensimmäistä kertaa kokeiluun. 

Itsenäisyyspäivän konvehdit

200 g valkosuklaata

1/2 dl Bols likööriä

1 liivatelehti

Temperoi valkosuklaa. Täältälöydät hyvät ohjeen suklaan temperointiin. Täytä konvehtimuottilevyn kolot valkosuklaalla ja käännä levy valumaan nurinpäin kulhon päälle. Puhdista levyn pinta ja anna jähmettyä. Laita liivatelehti likoon kylmään veteen ainakin noin 5 minuutin ajaksi. Laita 1/2 dl Bols-likööriä kattilaan ja kuumenna niin, että alkoholi haihtuu. Lisää kiehuvan kuumaan nesteeseen liivatelehti ja sekoittele. Anna seoksen jäähtyä niin, ettei kuuma seos sulata valkosuklaan pintaan. Lusikoi täytettä kohvehtien koloihin. Anna jähmettyä ja sulata (temperoi) vielä konvehdeista pois valunut suklaa ja levitä se täytteen päälle. Anna kohvehtien jäähmettyä kunnolla ja poista konvehdit muotista kolauttamalla muottia kevyesti alustaa vasten. 


Vinkki! Voit myös valmistaa konvehdit esimerkiksi silikonisessa jääpalamuotissa tai vastaavassa. 

Vinkki! Älä täytä konvehteja täytteellä aivan täyteen, jotta saat kauniin pinnan myös konvehtien pohjiin.Hyvää Itsenäisyyspäivää!Kommentoi

 1. Murska says:

  Oho, vau mitä konvehteja! Ohje kuulostaa tosi yksinkertaiselta, mutta juuri sellaiselta, missä minulla on ainakin viisisataa sopivaa kohtaa pilata koko homma, joten en kyllä taida lähteä näin itsenäisyyspäivänä kauppaan hakemaan aineksia sitä varten. 😀 Mutta sainpahan tästä reseptistä hyvän vinkin miten tuollaisia täytekonvehteja voi tehdä, ehkä uskallan kokeilla jonain kauniina päivänä…
  Upeaa itsenäisyyspäivää Pullahiiren koko perheelle! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nämä tällaiset juhlapyhien reseptit pitäisi päivittää jo etukäteen, jotta tätä samaa ideaa pääsisi kokeilemaan omiin juhliin. Kun itsekin tein nämä vasta meidän omaan itsenäisyyspäivään eilen, niin se ei ollut mahdollista. Tosiaan tätä reseptiä voi sitten muunnella oman maun mukaan, mutta tässä on yksi versio täytetyistä konvehdeista. Reseptejä täytteisiin on monia. Jos lukijat näistä innostuvat, niin voi olla, että näitä tulee lisää jossain vaiheessa 🙂 Hyvää Itsenäisyyspäivää myös sinulle!

 2. Tinuski says:

  Sinä saat kyllä reseptin kuulostamaan niin helpolta, että uskaltaisinkohan kokeilla itsekin.
  Itsenäisyyspäiväksi ei taida ehtiä, mut josko vaikka jouluksi 😉

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Helppoa tuo onkin 🙂 Näin joulunalla ainakin meillä kaipaillaan helppoja reseptejä, koska aikaa menee kaikkeen muuhunkin valmisteluun. Minulla olisi itseasiassa hieman vaihekuviakin näiden konvehtien tekemisestä, jotka jäivät pois (vahingossa) tästä päivityksestä. Katsotaan josko saisin ne tähän lisättyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close