Kahden vaahdon kahvijälkiruoka

Helppo kahden vaahdon jälkiruoka

Dalgona-kahvi oli viime keväänä ja kesänä todella suosittu kahvijuoma. Näitä kahviannoksia näkyi sosiaalisessa mediassa paljon kauniina kahviannoksina. Tein joulukalenterin 7. luukkuun tämän herkullisen maustetun pikakahviseoksen ja päätin kokeilla siitä myös tätä dalgona-kahvin valmistamista. Näin saa vaahtoon samalla kivan jouluisen maun. Tästä tulikin oikeastaan kahden vaahdon kahvijälkiruoka, koska vaahdotin annoksen maidon kotikonstein – pressokeittimellä.

Kahvivaahto valmistuu pikakahvista, vedestä ja sokerista. Dalgona-kahvivaahto on hyvin vahvaa, mutta maku neutralisoituu, kun vaahdon sekoittaa annoksessa alla olevan maidon joukkoon. Lisäksi vähensin hieman kahvin määrää vaahdossa, jotta maku olisi hieman pehmeämpi. Minä vaahdotin kahvin joukkoon tulevan maidon, joten sain tästä lusikoitavan kahden vaahdon kahvijälkiruoan. Varsinaisen dalgona-kahvin voi herkutella kylmänä tai lämpimänä, oman maun mukaan. Tässä annoksessa tuo maito kannattaa kuitenkin vaahdottaa jääkaappikylmänä. Kun valmistat tämän kahvivaahdon jouluisilla mauilla maustetusta pikakahvijauheesta, saat tähän vielä pienen jouluisen lisän.

Kahden vaahdon jälkiruoka valmistuu ihan muutamassa minuutissa ja sopii erinomaisesti kahvin ystävän jälkiruoaksi. Annoksen makeustusta voit lisätä oman maun mukaan.

Dalgona-vaahto ja maitovaahto lasissa sopii jälkiruoaksi

Jouluinen kahden vaahdon jälkiruoka
Mukailtu Dalgona-kahvi

(2 annosta)

4 tl maustettua pikakahvia
2 rkl kuumaa vettä
noin 2 rkl sokeria

noin 3 dl (kevyt) maitoa

Mittaa pikakahvi, kuumavesi sekä sokeri pieneen vatkauskulhoon. Vatkaa ainekset sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi.

Vaahdota maito esimerkiksi pressopannulla edes-takaisin pumppaamalla tai pienellä maitovaahtovispilällä. Toki jos omistat kahvikoneen, joka myös vaahdottaa maidon, voit käyttää sitä erinomaisesti. Kaada vaahdotettu maito lasiin, kulhoon tai mukiin, ja lusikoi päälle kahvivaahto.

Ennen herkuttelua, sekoita vaahdot keskenään. Juo tai lusikoi tämä vaahtoherkku heti sen valmistamisen jälkeen.

Vinkki! Pieni kahviannos voi tuntua haastavalta vaahdottaa, joten kannattaa valita mahdollisimman pieni kulho kahvivaahdon valmistamiseen.

Vaahdotettu kahvi sekoitettuna maitokahviin, kahvivaahto
Herkullinen joulun kylmä jälkiruoka
Pikakahvista valmistettu kahvivaahto

Katso blogista myös nämä herkulliset kahvi- tai mokkareseptit:

Mokkamoussejälkiruoka
Baileys-mokkapalat
Ihanan pehmeä mokkahyydykekakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close