Maustettu pikakahvi

Pikakahvi mausteilla

Maustettu pikakahvi on oiva joululahja kahvia rakastavalle läheiselle. Törmäsin kaupassa valmiiksi maustettuihin pikakahveihin ja siitä se ajatus sitten lähti. Miksi en itse maustaisi pikakahvia jouluisilla mausteilla ja pakkaisi sitä vaikka joululahjaksi.

Periaatteessahan pikakahvin joukkoon voisi lisäillä vaikka mitä makuja. Minä käytin tällä kertaa kanelia ja kardemummaa. Piparkakkumauste sopisi myös näin joulun aikaan todella hyvin. Mausteiden määrää voi lisäillä oman maun mukaan ja maistella kahvia myös itse. Näin pääset lähimmäksi sitä makua, jonka haluat lahjaksi antaa. Maustettua pikakahvia voi sekoittaa vaikka kuinka suuren määrän kerralla ja jakaa sopivan kokoisiin purkkeihin tai pusseihin.

Minä pakkasin 100 g pikakahviannoksen kahteen pienempään purkkiin. Näistä tulee aika monta kahvihetkeä lahjansaajalle. Pikakahvi soveltuu täydellisesti esimerkiksi retkeilijän nuotiokahveille tai kenen tahansa nopeaan kahvihimoon. Mausta lahjansaajan lempimausteilla, jos tiedät ne jo etukäteen.

Täältä löydät myös minun käyttämäni etiketin lahjapurkkeihin kiinnitettäväksi tai korttiin liimattavaksi.

Syötävä lahja maiustettu pikakahvi kauniissa purkissa ja etiketti

Maustettu pikakahvi

100 g pakastekuivattua pikakahvia
noin 1 tl kanelia
noin 1/2 tl jauhettua kardemummaa

Sekoita isommassa astiassa pikakahvi ja valitsemasi mausteet.

Pakkaa pikakahvi sopivan kokoisiin astioihin esimerkiksi kahteen osaan jaettuna. Sulje kannet tiiviisti ja kirjoita vielä sisältö, valmistuspäivä sekä käyttöohje etikettiin. Jos haluat tulostaa minun käyttämäni etiketit, niin löydät ne täältä. Muokkaa etiketin koko purkkiisi tai korttiisi sopivaksi tulostusvaiheessa.

Vinkki! Suosittelen valitsemaan pikakahviksi laadukkaan ja omaan makuun maistuvan pikakahvimerkin. Näin kahvielämys on varmasti herkullinen. Jouluisen kahvin mausteiksi sopii esimerkiksi kardemumma, kaneli, piparkakkumauste.

Pikakahvi ja mausteet
Sekoitetun pikakahvin purkitus
Valmis maustettu pikakahvi

Kurkkaa blogista myös nämä syötävät lahjat:

Keksiaineet kauniisti purkista
Ihanat suklaa-toffeetryffelit
Valkosuklainen Rocky Road

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close