Suklainen kaakaopallo

Kolme suklaista kaakaopalloa rubysuklaasta ja maitosuklaasta tehtynä.

Nämä erilaiset suklaiset kaakaopallot ovat ihastuttaneet sosiaalisessa mediassa. Halusin lasten kanssa kokeilla näiden valmistamista ja nappasimme samalla vaihekuvat työvaiheista. Nämä sopisivat erinomaisesti myös lahjaksi kavereille tai vaikka omalle perheelle.

Tällaisen suklaalla kuorrutetun kaakaopallon voisi laittaa valmiiksi aamiaisen tai iltapalan kaakaokuppiin ja lämmittää maidon kannuun valmiiksi. Kuuma maito kaadetaan kuppiin ja suklaan sulaessa kaakaopallon sisältä vapautuu kaakaojauhetta ja vaahtokarkkeja. Toki suklaapallon sisään voisi laittaa myös jotain muuta kaakaoon sopivaa. Vain mielikuvitus on rajana.

Suklaana voit käyttää omavalintaisesti valkosuklaata, ruby-suklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata. Tuo pinkki ruby-suklaa antaa aika kauniin värityksen suklaapallolle. Yksi palloista kasattiin kaksivärisenä rubystä sekä maitosuklaasta ja sekin onnistui erinomaisesti. Näin ollen myös erilaatuisilla suklailla voi näissä suklaapalloissa leikitellä.

Voit myös temperoida suklaan, mutta nämä onnistuvat temperoimattakin. Me emme temperoineet suklaata, mutta varsinkin temperoimattoman suklaan kanssa saa olla tarkkana, jotta suklaapallot eivät sula kasatessa sormien lämmöstä. Suosittelen käyttämään kertakäyttöhanskoja näiden kasaamisessa. Voit kurkata suklaan temperointiohjeetreseptin alapuolelta.

Katso alta vaihekuvat näiden valmistamiseen ja yllätä läheiset näillä herkuilla!

Kuvassa kaadetaan kuumaa maitoa suklaakuoren päälle, josta vapautuu kaakaojauhetta ja vaahtokarkkeja.

Suklaiset kaakaopallot (3 kpl)

noin 150-200 g valitsemaasi suklaata
noin 6 rkl vaahtokarkkeja
noin 3 rkl sokeroitua kaakaojuomajauhetta

Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla, välillä sekoitellen. Voit sulattaa suklaan myös vesihauteessa, mutta ole silloin tarkkana, ettei suklaan joukkoon pääse vettä tai vesihöyryä. Jos haluat temperoida suklaan, niin kurkkaa oikeat lämpötilat alta.

Lusikoi suklaata pari teelusikallista pyöreän silikonimuotin pohjalle ja levitä suklaa lusikalla tai pullasudilla muotin reunoille. Tee näin jokaiselle kololle. Nosta muotti hetkeksi viileään.

Tee vielä toinen suklaakerros. Nosta taas hetkeksi kylmään ennen täyttämistä.

Sulan suklaan lusikoiminen muottiin
Suklaan leivittäminen silikoniseen pallomuottiin
Vaihekuva kaakaopallojen täyttäminen

Ota muotti kylmästä ja irrota suklaakuoret varovasti muotista.

Lusikoi kolmeen puolikkaaseen noin yksi ruokalusikallinen kaakaojauhetta ja pari ruokalusikallista pieniä vaahtokarkkeja. Sisällön määrä riippuu suklaapallon koosta ja siitä kuinka vahvaa kaakaota haluat näistä valmistaa.

Laita loput puolikkaat yksi kerrallaan lämpimälle paistinpannulle tai muulle lämpimälle alustalle noin sekunnin ajaksi, jotta suklaa hieman sulaa reunasta. Paistinpannu tai alusta ei saa olla kuuma, muuten suklaa sulaa liikaa. Hieman lämmin pinta riittää. Paina paistinpannulla tai alustalla käytetty puolikas täytetyn suklaapuolikkaan päälle, jotta saat muodostettua niistä pallon. Paina kevyesti, jotta sauma menee kunnolla kiinni. Tee sama juttu jokaiselle suklaapallolle.

Jos suklaata jää yli, voit pursottaa sitä koristeeksi suklaisten kaakaopallojen päälle. Ripottele päälle halutessasi vielä syötäviä koristeita ja saat näyttävät kaakaopallot vaikka lahjaksi.

Vinkki! Tässä reseptissä käytettään kaakaojauheena kaakaojuomajauhetta, eli valmiiksi sokeroitua kaakaojauhetta!

Vinkki! Voit käyttää myös muun muotoista silikonivuokaa tai -muottia. Olen nähnyt käytettävän myös silikonisia muffinssivuokia, jotka laitetaan yhteen samalla tavoin kuin nämä suklaapallon puolikkaat. Näiden valmiiden pallojen halkaisija on seitsemän senttiä. Olen nähnyt näitä kaakaopalloja kasattavan myös erilaisiin valmiisiin suklaamuniin. Joten vaihtoehtoja on monia.

Valmiit ruby- ja maitosuklaasta tehdyt kaakaojuomapallot

Käyttö

Laita suklainen kaakaopallo kuppiin. Kaada noin 1 1/2 – 2 dl kuumaa maitoa suklaisen kaakaopallon päälle. Suklaa sulaa lämpimään maitoon ja samalla vaahtokarkit sekä kaakaojauhe vapautuu suklaapallon sisältä. Sekoita ja kaakaojuoma on valmis.

Suklaantemperoiminen konvehteja ja suklaakuoria varten

Suklaan temperointilämpötilat

Suklaa temperoidaan eli lämpökäsitellään lämmittämällä ja jäähdyttämällä sitä kolmeen eri lämpötilaan. Eri suklaalaaduilla on eri lämpötilat, joiden asteet näet alta. Monesti myös konvehtikäyttöön tarkoitetuissa suklaapaketeissa lukee tarkat asteet juuri kyseiselle suklaalle.

Lämpötilat:
Valkosuklaa lämmitys 40 astetta / jäähdytys 26-28 astetta / lämmitys 25-29 astetta
Maitosuklaa lämmitys 45 astetta / jäähdytys 26-28 astetta / lämmitys 30 astetta
Tumma suklaa lämmitys 48-50 astetta / jäähdytys 27-28 astetta / lämmitys 31-32 astetta

Kuuma maito ja suklainen kaakaopallo
Maidon kaataminen kaakaopallon päälle ja sisältä vapautuvat vaahtokarkit
Vaahtokarkkikaakao kaakaopallolla

Kurkkaa blogista myös nämä kivat lahjaksi sopivat suklaaherkut:

Jouluinen Rocky Road
Kinuskiset miljonäärin murokeksit
Kahden aineen fudge

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close