Joulukalenteri – Luukku 17: Keksiainekset kauniisti purkissa

Erilaiset jauhoseokset ovat nousseet muutaman viime vuoden aikana suureen suosioon. Erilaisia purkkireseptejä on ollut vuosien aikana myös Pullahiiren joulukalentereissa ja nyt uusimmassa Syötävät lahjat-kirjassa. Kirjasta löydät monen monta erilaista kuiva-aineseosta lahjapaketissa, joista lahjansaaja valmistaa helposti kaakaota, suklaakakkua, keksejä tai vaikka brownies-leivonnaisen. Kannattaa kurkata kirja joulutarjouksesta täältä koodilla JOULU16, vielä muutaman päivän ajan. Jos haluat hypistellä kirjaa ostohetkellä, niin ainakin Confetin Vantaan myymälässä pääset kurkkimaan kirjan sisälle

Olen saanut kirjasta ihanaa palautetta teiltä lukijoilta. Mukava kuulla, kuinka kirjan innoittamana on lähdetty kauppareissulle ostamaan erilaisia raaka-aineita sukulaisten ja ystävien syötäviin lahjoihin. Erilaisia makeisia ja muita leivonnaisia on menossa lahjapaketteihin isovanhemmille ja ystäville. Voin paljastaa, että kirja löytyy myös muutamasta joululahjapaketistakin… 

No, mutta takaisin tähän reseptiin. Tällä keksiainessekoituksella valmistuu herkulliset suklaahippukeksit. Kun pakkaat ainekset purkkeihin, niin ystäväsi voi leipoa keksit helposti. Kuivien aineiden joukkoon lisätään vain kaksi kananmunaa sekä 180 g huoneenlämpöistä voita. Valmiit keksit säilyvät hyvin huoneenlämmössä, joten tästä lahjasta on iloa pitkään! 

Reseptin alapuolelta löydät vielä viime hetken vinkit leivontaseosten valmistamiseen! 


Keksiainespurkki

6 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl kidesokeria (tavallista sokeria)

1 1/2 dl ruokosokeria

2-3 dl suklaahippuja tai rouhittua suklaata

Lisäksi tarvitaan

2 kananmunaa

180 g huoneenlämpöistä voita

Mittaa aineet reilun litran vetoiseen purkkiin yksi aine kerrallaan, niin saat kaikki kerrokset siististi erottumaan purkissa. Voit käyttää apuna myös suppiloa, joka helpottaa ettei esimerkiksi jauhot ”pöllähdä” sotkemaan lasipurkin muita kerroksia. 

Pakkaa purkin mukana ohjeet keksien valmistamiseksi: 

Kaada purkin sisältö kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat sekä huoneenlämpöinen voi. Sekoita taikinasta tasaiseksi. Pyörittele taikinasta noin 20 palloa ja nosta ne leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Herkuttele valmiilla leivonnaisilla. 

Vinkit lahjapurkkien kasaamiseen:

 • Käytä tarvittaessa apuna suppiloa, jotta saat aineet pakattua tiiviisti. 
 • Aloita aina hienojakoisimmasta aineesta. 
 • Kirjaa purkkiin valmistuspäivä. 
 • Muista laittaa purkin mukana ohje kuinka leivonnainen leivotaan. 
 • Käytä aina puhtaita säilytyspurkkeja, jotka saat suljettua tiiviisti.
 • Tarkista aina, että sinulla on saatavilla kaikki tarvittavat ainekset. Sattumina voit käyttää suklaan lisäksi/tilalla myös pähkinärouhetta tai vaikka värillisiä suklaakarkkeja.  

Suosittelen lisäksi aina kokeilemaan myös itse leivonnaisten leipomista. Näin tiedät mitä annat lahjaksi. Niin ja voihan nuo leivotut keksit antaa sellaisenaankin lahjaksi vaikka purkittamalla valmiit keksit kauniisti ystävälle. 

Kurkkaa vielä löytyisikö täältä sopivaa etikettiä sinun purkkiisi tai käytä tätä alla olevaa etikettiä, joka sopii moneen eri reseptiin! Klikkaamalla kuvaa saat auki tiedoston. Tiedostosta löytyy kolme samanlaista etikettiä tulostettavaksi. 

Tässä kuva vielä valmiista kekseistä. 

Lisää jauhoseoksia löydät kirjan lisäksi täältä:
Kurkkaa kuvia, ideoita ja vinkkejä myös Pullahiiren leivontanurkan Facebookista sekä Instagramista!

Kommentoi

 1. Annaleena says:

  Purkkilahjat on kyllä niin ihania!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Eikö vaan! Ja kun ne vielä pakkaa kauniisti, on niistä vielä esteettistäkin puolta mukana. Purkin voi laittaa kauniisti esille vaikka hyllyyn, ennen kuin leivonnaiset leipoo!

 2. Jenni says:

  Minä ainakin ilahtuisin kovasti näin kauniista ruokalahjasta! Kaunis ja käytännöllinen idea 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Eikö vaan! Nämä ovat mukavia lahjoja sekä paljon leipoville että ihan vasta-alkajille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close