Amerikkalaiset suklaahippukeksit / Chocolate chip cookie

Meillä pidetään kovasti kekseistä ja niiden leivonnasta. Niinpä erilaisia kokeiluja tulee tehtyä aika tiuhaan. Keksithän sopivat hyvin vaikka muutaman viikon päästä tulevaan ystävänpäivään, koska keksejä on helppo kuljettaa ja pakata, lisäksi ne säilyvät hyvin ihan huoneenlämmössä. Minun mielestäni keksireseptejä ei voi olla koskaan liikaa, joten tässä tämä alla oleva resepti myös teidän reseptiarkistoihinne. Erilaisia reseptejä on kiva kokeilla, koska keksit valmistuvat hyvin nopeasti ja säilyvät pitkään.

Pehmeät suklaahippukeksit

(12-16 kpl)

150 g voita

2 dl ruokosokeria tai ruokokidesokeria

1 kananmuna

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl soodaa

100 g suklaahippuja tai rouhittua suklaata maun mukaan

Vatkaa pehmeää voita ja sokeria hyvin keskenään muutamien minuuttien ajan vatkauskulhossa. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita se hyvin joukkoon. Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään ja nostele taikinan joukkoon. Lisää lopuksi suklaahiput tai -rouhe sekaan. Pyörittele noin 12-16 palloksi ja paista noin 15 minuuttia 175 asteessa. Keksit saavat jäädä paiston aikana pehmeiksi, joten älä ylipaista keksejä. Herkuttele lämpimillä kekseillä vaikka kylmän maidon kanssa! 

Voit myös kokeilla kekseihin erilaisia strösseleitä, tähän tyyliin.

Kommentoi

 1. Jonna says:

  Kiitti ohjeestä, näitä täytyy koklata 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ole hyvä 🙂 Erilaiset keksit ovat vain niin hyviä. Meilläkin leivottiin taas sunnuntain kunniaksi keksejä!

 2. Emman äiti says:

  Tehtiin näitä äsken tytön kanssa. Meillä käytetään yhden keliaakikon takia gluteenittomia jauhoja, jotka sopivat mielestäni huonosti keksien leivontaan, keksit leviävät pellillä helposti yhdeksi isoksi peltikeksiksi… 😀 tänään pyörittelimme pallot muffinssivuokaan, näyttää aika hyviltä kerrankin! Kiitos ohjeesta 🙂
  Eeva

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiva kuulla, että maistuivat ja onnistuivat gluteenittomina tuolla tavoin. Kannattaa joskus kokeilla myös kakkuvuokaa. Teet kakkuvuokaan kerralla yhden isomman keksin. Hauska vieminen vaikka nyyttäreihin, kun koristelee keksin kauniisti teemaan sopivaksi. Tuo iso keksi sitten leikataan sopiviin annospaloihin. Hauska tarjottava myös juhlissa.

 3. Nimetön says:

  Testattiin tytön kanssa tätä ohjetta tänään ja harmiksi kyllä meidänkin keksit levisivät pellillä yhdeksi littanaksi levyksi. 🙁

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hei! Teitte ilmeisesti kuitenkin vehnäjauhoilla? Olisko voi voinut olla liian löysää? Käytittehän voita eikä esimerkiksi juoksevaa margariinia tms. Pehmeä voi pitää muotonsa ja on periaatteessa huoneenlämpöistä. Nyt en pääse itse testaamaan uudestaan reseptiä, mutta tässä reseptiä pohdin ja mielestäni se pitäisi olla ihan oikeilla mittasuhteilla. Sula voi voi aiheuttaa sen, että keksit leviävät liiaksi paiston aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close