Piparkakunmakuinen pikakakku

Piparkakunmakuinen pikakakku – tai mukikakku – oli minulla jo mielessäni siinä vaiheessa, kun aloin suunnitella tätä tämän vuoden joulukalenteria. Lisäksi kyselin marraskuun puolella Instagramin ja Facebookin puolella, minkälaisia toiveita teillä blogin lukijoilla olisi joulukalenteriin. Sain muutaman toiveen todella pikaisesta leivonnaisesta, jonka voisi valmistaa helposti myös lasten kanssa.

Tämä kakku on juuri sellainen. Se valmistuu mikrossa todella nopeasti – jopa nopeammin kuin sulatettu suklaa jähmettyy jääkaapissa. Vain muutama minuutti ja tämä herkku on nostettavissa pöytään. Kakun voi valmistaa mikronkestävään mukiin tai vaikka pieneen mikronkestävään piirakkavuokaan, kuten minä tein. Maustoin tämän pikakakun jouluun sopivasti piparkakkumausteella.

Koska kakun reseptiin käytettään kananmunasta vain keltuainen, halusin hyödyntää ylimääräisen valkuaisen tällä kertaa marenkiin. Niinpä tein tästä vielä astetta näyttävämmän vatkaamalla nopean marengin kakun päälle. Marengin voi syödä sellaisenaan tai sen voi paahtaa päältä kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla. Marenki on kuitenkin vain lisä tähän kakkuun. Yhtä hyvin voit tarjoilla tämän pikakakun kermavaahdon tai vaikka vaniljajäätelön kanssa, jolloin mitään lisävaiheita ei tarvita.

Marengin paahtaminen on sellainen vaihe, johon nuoriso tarvitsee apua tai ainakin aikuisen seuraamaan tekemistä. Muutoin tämä kakku on myös nuorison helppo valmistaa itse.

Pikakakku ylhäältäpäin kuvattuna päällä paahdettu marenki

Piparkakunmakuinen pikakakku


1 rkl voita
1 rkl maitoa
1 keltuainen
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
1/2 tl piparkakkumaustetta
1/4 tl leivinjauhetta

Mittaa voi ja maito mikronkestävään mukiin tai pieneen vuokaan (vetoisuus noin 2 1/2 dl). Lämmitä voi ja maito mikrossa sen verran, että voi sulaa. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita joukkoon keltuainen ja lisää loput pikakakun ainekset reseptin järjestyksessä vuokaan. Sekoita haarukalla tasaiseksi taikinaksi.

Laita astia mikroon ja kypsennä kakkua mikrossa 750 W teholla noin 1 1/2 minuutin ajan. Tarkkaile kakun kypsymistä ja ota kakku tarvittaessa jo aikaisemmin pois mikrosta. Ole varovainen kuuman astian kanssa.

Tarjoile kakku esimerkiksi alla olevan marengin kanssa tai esimeriksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Nopea marenkikuorrute

1 valkuainen
2 rkl sokeria

Vatkaa kananmunan valkuainen ja sokeri pienessä kulhossa paksuksi pursotettavaksi marenkivaahdoksi. Lusikoi tai pursota marenki kakun päälle. Halutessasi polta marengin pinta vielä kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla.

Voit tarjoilla kakun myös vaniljajäätelön kanssa. Kakku on parhaimmillaan heti tuoreeltaan, hieman lämpimänä!

Sinkkukakku valmistuu nopeasti ja helposti
ssin
Herkullinen mikrossa valmistuva pikakakku jouluksi
Lusikallinen pikakakkua ja marenkia päällä. Valmistuu helposti vaikka lasten kanssa.

Kurkkaa vielä nämä nopeat mikrossa valmistuvat herkut:

Nopea sinkkukakku
Pikainen kinuskikastike
Nopea mangokakku

Kommentoi

  1. Tunnelmallista joulunodotusta!?

    Poikkeaako sinun joulunvietto jollain tavalla tänä vuonna?

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    1. Kiitos kommentistasi! Toki tänä vuonna tämä tämän hetkinen tilanne vaikuttaa osaltaan meidän joulunviettoon. Pyrimme kuitenkin pitämään ne perinteet, jotka tässä tilanteessa pystymme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close