Joulukalenteri – Luukku 4: Itse tehty kermalikööri

Itse tehty kermalikööri on mukava lahja aikuiseen makuun. Likööri valmistuu nopeasti ja on todella herkullista. Juoman voi nauttia sellaisenaan tai lorauttaa sitä hieman vaikka leipomuksiin tai lämpimän kaakaon joukkoon. Kermaliköörikaakao kuulostaa todella herkulliselta näin talven viileinä ja pimeinä iltoina. Valmista kaakao vaikka tämän ohjeen mukaan ja lorauta hieman itse tehtyä kermalikööriä joukkoon! 

Tämän kermaliköörireseptin olen alunperin valmistanut Syötävät lahjat-kirjaan, mutta tänä vuonna jaan sen teille myös täällä joulukalenterissa. Jos olet kiinnostunut hankkimaan syötävät lahjat-kirjan itsellesi tai vaikka joululahjaksi, niin laita minulle sähköpostia [email protected]. Kirjaa voi löytyä vielä joistakin nettikirjakaupoista. Minulla on vielä muutamia kappaleita hyllyssä myytävänä joulutarjouksessa joulukuun ajan. Kirjassa on paljon reseptejä erilaisiin lahjaleipomuksiin sekä myös paljon erilaisia juomia, siirappeja, mauste- ja jauhosekoituksia, jotka voi paketoida kauniisti ja antaa lahjaksi. 

Lahjoihin saat tulostettua kauniit etiketit täältä. Samasta paikasta löydät kermaliköörietiketin lisäksi myös muita etikettejä kirjan syötäviin lahjoihin!  


Kermalikööri

2 ½ dl kermaa

1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa

3 dl irlantilaista viskiä

1 rkl suklaakastiketta

2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki juoman ainekset keskenään kulhossa. Pyöräytä ainekset sekaisin sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Pullota pieniin pulloihin. Liimaa pulloihin kaunis etiketti tai sido kortti pullon kaulaan. Säilytä valmisjuoma kylmässä. Valmis juoma säilyy noin viikon jääkaapissa. 

Vinkki! Tämä juoma sopii lahjaksi aikuisille. Juoma sisältää alkoholia, joten muista kirjoittaa se myös lahjaan.

Vinkki! Jos haluat kermalikööristä laktoosittoman, niin voit valmistaa sen itse tehdystä kondensoidusta maidosta. Muista valita silloin myös muut tuotteet laktoosittomasta valikoimasta. 

Tässä on muuten todella ihana pikkujouluresepti, johon voi käyttää itse tehtyä kermalikööriä. 

Baileys-mokkapalat

*****

Jos et ole vielä tutustunut blogin muihin jouluisiin leivonnaisiin, niin käy kurkkaamassa ainakin nämä herkut joulupöytää varten. Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close