Se nopeampi riisipuuro

Joulupuuro nopeasti

Se nopeampi riisipuuro valmistuu nimensä mukaisesti normaalia riisipuuroreseptiä nopeammin ja maistuu aivan yhtä herkulliselta. Meillä on tapana syödä jouluaattoaamuna riisipuuroa heti joulusaunan jälkeen. Niinpä olen usein noussut keittelemään puuroa jo aamuvarhaisella, jotta puuro hautuu kerroskattilassa valmiiksi saunan aikana. Tänä vuonna kuitenkin mietin, että pitäisikö sittenkin tehdä riisipuuro hieman nopeammalla tavalla. Kerroskattilassa isompi puuromäärä vie huomattavasti kauemmin kypsyä kuin tämä puuro.

Tämä nopeampi riisipuuro nimittäin keitetään veteen ja lopuksi lisätään kermaa joukkoon. Näin puurosta saada todella herkullinen, täyteläinen ja huomattavasti nopeammalla aikataululla kuin tavallisesti. Tätä puuroa voisi erinomaisesti käyttää riisipiirakoiden valmistamiseen tai sen voi herkutella sellaisenaan. Suolan määrään voi itse vaikuttaa, joten lisäile suolaa tarpeen mukaan.

Katso alta resepti nopeampaan riisipuuroon ja valmista tämä jouluaattona tai pidä muuten vaan herkullinen riisipuurohetki! Tällä nopeudella riisipuuron voi valmistaa aamiaiselle arkenakin. Tämän reseptin myötä meillä ainakin syödään riisipuuroa huomattavasti normaalia useammin.

Herkullinen nopea joulupuuro

Se nopeampi riisipuuro

3 dl puuroriisiä
1,3 l vettä
suolaa
noin 2 dl kermaa

Mittaa puuroriisi valmiiksi. Kuumenna vesi kattilassa kannen alla kiehuvaksi. Voit myös kuumentaa veden vedenkeittimellä kiehuvaksi, jolloin puuro valmistuu vieläkin nopeammin.

Lisää pari reilua hyppysellistä suolaa veden joukkoon ja lisää riisit.

Keitä puuroriisiä noin 20 minuuttia keskiteholla, jotta riisi kypsyy. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja kuumenna puuro vielä kiehuvaksi. Sekoittele puuroa kuumennuksen aikana. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Laita levy pois päältä ja laita vielä kansi kattilan päälle. Anna hautua kannen alla noin 10 minuutin ajan.

Tarjoile puuro lämpimänä!

Se on tietysti ikuisuuskysymys, että mitä riisipuuron päälle laitetaan. Onko se kaneli-sokeri, voi, hedelmä- tai marjakiisseli vai maito? Näistä voit ihan itse valita mieleisesi!

Annokset riispuuroa
nopea riisipuuro
Riisipuuro

Katso blogista myös nämä herkulliset riisireseptit:

Lihapiirakka uunipellillä
Perinteiset karjalanpiirakat eli riisipiirakat
Herkullinen uuniriisipuuro

Kommentoi

  1. Mirja says:

    Kiitokset kaikista tähänastisista joulukalenteriohjeista ! Ovat olleet mielenkiintoisia ja tulen varmasti joitakin niistä käyttämään. Hyvää Joulunaikaa !

    1. Oi, kiitos Mirja kauniista sanoistasi. Mahtavaa, jos olet viihtynyt blogin parissa joulua odotellen! Ihanaa joulunaikaa myös sinulle!

  2. Soili says:

    Riisipuuro kannattaa keittää aina edellisenä päivänä valmiiksi, että se ehtii vetäytyä kunnolla, eikä myöskään liian kypsäksi, ettei valu piirakoista ulos, pellin pohjalle! Itse käytän myös hiukan vehnäjauhoja, kuoritaikinaan, ruisjauhon kanssa, mutta en mitään öljyjä laita sekaan! Voitelu kuumalla voisulalla, jossa vähän vettä joukossa, ei tule liian rasvaisia. Pakastetut piirakat voi voidella sulatuksen jälkeen, ennen syöntiä!

    1. Ihana saada näitä erilaisia tapoja tehdä leivonnaisia. Itse tosiaan voitelen voi-maitoseoksella valmiit piirakat. Säilyvyyden kannalta tuo voi-vesiseos voisi olla parempi. Se on ihan totta, että edellisen päivän puurolla voi erinomaisesti tehdä piirakat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close