Itsetehty luumumarmeladi

Itsetehty luumumarmeladi

Luumumarmeladi on todella suosittu joulunajan syötävä, jota käytetään muun muassa joulutortuissa. Luulisin, että aika moni ostaa luumumarmeladin valmiina kaupasta – niin minäkin aikaisemmin. Mitä, jos sinäkin valmistaisit luumumarmeladin tänä vuonna itse?

Itsetehdyn luumumarmeladin valmistus on helppoa ja se valmistuu vieläpä todella nopeasti. Minä käytin tämän luumumarmeladin valmistukseen hillo-marmeladisokeria ja kuivattuja luumuja. Keitin niitä noin kymmenen minuutin ajan ja soseutin tasaiseksi soseeksi. Valmistuksen jälkeen marmeladi on käytettävissä leivonnaisissa ja jälkiruoissa.

Marmeladin koostumukseen voit vaikuttaa lisäämällä tai vähentämällä nesteen määrää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jäähtyessään marmealdi hieman jähmettyy ja jämäköityy, joten se saa lämpimänä olla hieman haluttua koostumusta notkeampaa.

Katso alta resepti herkulliseen luumumarmeladiin ja kuvat tähtitortuista, joissa käytin tätä itsetehtyä marmeladia.

Helppo luumumarmeladiresepti

Itsetehty luumumarmeladi

200 g kuivattuja luumuja (kivettömiä)
noin 2 1/2 dl vettä
1 dl hillo-marmeladisokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka seoksen keittelyä noin kymmenen minuutin ajan, kunnes luumut pehmenevät. Kaada seos tehosekoittimeen ja soseuta, tai soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä joukkoon ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Lusikoi marmeladi puhtaaseen hillopurkkiin ja laita kansi kiinni. Anna jäähtyä.

Vinkki! Usein sanotaan, että jos hillo tai marmeladi ei ole valmiiksi paistonkestävää, voit lisätä sen joukkoon hieman perunajauhoja. Näin hillo pysyy paikoillaan myös paistonaikana. Minä kuitenkin käytin tämän luumumarmeladin sellaisenaan joulutortuissa ja se toimi vallan mainiosti ilman lisättyä perunajauhoa. Alla näet kuvan joulutortuista, joissa käytin tätä marmeladia.

Tumma luumumarmeladi purkissa
Luumumarmeladi ylhäältäpäin
Luumumarmeladilla täytetyt joulutortut

Katso blogista myös nämä herkulliset hilloreseptit:

Talvinen pakkashillo
Lemon curd – sitruunatahna
Tumma raparperihillo

Kommentoi

  1. Ilta-Sanomissa oli ohjeesi luumurahkaan, mutta siinä ei tietoa monelleko siitä ohjeesta riittää tarjottavaksi?

    1. Hei! Siitä riittää noin neljälle, riippuen annosten koosta.

  2. Onnistuukohan tuoreista luumuista? 🤔

    1. Hei, Kyllä varmasti onnistuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close