Joulukalenteri – Luukku 10: Marjaremmit

Nämä marjaremmit tuli mieleeni, kun Pullahiiren leivontanurkan Facebook-ryhmässä toivottiin leivontablogin joulukalenteriin sokerittomia herkkuja. Näissä on toki marjan omat sokerit mukana, mutta ei ole lisätty mitään muuta makeutusta. Makeutusta ei näihin tarvita. Periaatteessa voit käyttää mitä tahansa marjaa tai hedelmää remmien tekoon tai vaikka sekoittaa hedelmiä ja marjoja keskenään. 

Tämä resepti on ehkä yksi helpoimmista tämän leivontablogin resepteistä. Yhdellä raaka-aineella valmistetut marjaremmit. Nämä herkut vaativat kuitenkin aikaa. Marjalevy on melkein yhden työpäivän verran uunissa. Levy on valmis, kun se ovat kuivuneet, joten tarkkaa aikaa valmistukseen en pysty antamaan. Jos sinulta löytyy sienille, marjoille ja muille ruoka-aineille tarkoitettu kuivuri, voit kuivata nämä remmit myös tuossa laitteessa. Kuitenkaan laitteen käyttöön ja kuivusmisaikaan en osaa antaa ohjeita, koska itselläni ei kuivuria ole. Alta löydät ohjeet uunissa kuivatettavaan versioon. 

Marjaremmit

Mansikkaremmit

(pellillinen)

500 g mansikoita

noin 1 tl öljyä tai silikoninen leivinpaperi

Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai blenderillä. 

Tavallinen leivinpaperi: Levitä öljy pullasudilla leivinpaperin päälle ja levitä marjasose ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperille. 

Silikoninen leivinpaperi: Levitä marjasose tasaiseksi levyksi silikonisen leivinpaperin päälle. 

Laita pelti noin 60 asteiseen uuniin ja anna soseen kuivua uunissa noin 7-11 tuntia, uunista ja soseen paksuudesta riippuen. Seuraa kuivumista, koska liian kuivunut levy menee pakasiksi ja liian kostea levy ei irtoa leivinpaperista. 

Leikkaa kuivunut marjalevy noin 2-3 cm levyisiksi suikaleiksi. Jos käytät tavallista leivinpaperia, voit leikata remmit leivinpaperin kanssa ja irrottaa leivinpaperin valmiiksi leikatuista remmeistä. Kääri suikaleet kerälle ja remmit ovat valmiita. Näillä voi herkutella itse tai antaa lahjaksi. 

Vinkki! Jos käytät kiertoilmauunia, niin voit kuivattaa useamman pellillisen kerralla. Muista silloin pienentää uuninlämpöä noin 50 asteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close