Kuvioidut pitsitikkarit

Kuvioidut pitsitikkarit

Kuvioidut pitsitikkarit ovat kivoja itsetehtyjä karkkeja, joita voi hyvin antaa vaikka lahjaksi. Tikkaritikkuina voit käyttää ihan leivontatarvikeliikkeissä myytäviä tikkaritikkuja tai sitten puisia (uusia) jäätelötikkuja.

Idea näihin pitsillä kuvioituihin tikkareihin syntyi tuossa muutama viikko sitten, kun pakkasin tavaroita erästä kurssipäivää varten. Siinä makeiskurssin silikonivuokia pakkaillesani käteeni osui eräs poistomyynnistä ostettu sokeripitsimuotti, jonka pakettia en ollut edes avannut. Tuo muotti oli ollut minulla jo varmaan pari vuotta.

Samassa minulle tuli mieleen, mitähän tikkareista tulisi, jos ne tekisi tämän pitsimuotin päällä. No, eipä muuta kuin pienellä riskillä kursseilla kokeilemaan kuinka tämä onnistuu. Sehän onnistui hienosti! Tikkareista tuli todella kauniin näköisiä. Samalla jäin miettimään, että tätä ideaa voisi käyttää myös piparkakkutalojen tai -kirkkojen näyttävissä ikkunoissa. Sokerista tulee pitsimuotin päällä kuin mosaiikkia.

Totesinkin jo heti kurssilla, että tämä idea on kyllä pakko laittaa blogin joulukalenteriin. Tässä se nyt on tikkarireseptin kanssa. Itse asiassa ehdin jo kadottaa tuon kurssilla käyttämäni muotin johonkin. En osaa yhtään sanoa mihin, sillä olen mielestäni katsonut jo kaikki mahdolliset paikat. No, eiköhän sekin vielä jostain tule esiin. Nämä tikkarit tein muilla sokeripitsimuoteilla, mutta ihan kivasti nekin toimivat.

tikkarit pitsimuotilla

Kuvioidut pitsitikkarit

1/2 dl vettä
2 1/2 dl sokeria
1/2 dl glukoosisiirappia

(elintarvikeväriä, makuainetta)

Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Kuumenna seosta alussa hieman sekoittaen noin 150-162 asteiseksi.

Ota kattila pois levyltä, tai laita ainakin levy pois päältä, jotta sokeriseos ei ylitä haluttua lämpötilaa. Lisää seoksen joukkoon makuaine sekä halutessasi myös väri (vaihekuvien tikkarit ovat värjäämättömiä). Sekoita ja kaada tikkarimassa pitsimuottien haluttuihin kohtiin ja laita tikut paikoilleen. Minä vielä dippasin tikkuja hieman sokeriseokseen ennen tikkarin päälle painamista, jotta tikku on hyvin sokerin sisällä.

Laita tikut paikoilleen yksi kerrallaan, jotta sokeri ei ehdi jähmettyä. Näistä tikkareista saattaa tulla persoonallisia, eli ne eivät ole täysin pyöreitä.

Anna tikkareiden jäähtyä ja nosta ne jäähtyneinä pois sokeripitsimuotin päältä. Nyt ne ovat valmiita herkuteltaviksi tai pakattavissa lahjoiksi.

Vinkki! Voit käyttää tikkareiden valmistamiseen myös oikeita tikkarimuotteja, silloin toki et saa tätä pitsikuviota tikkareihin.

HUOM! Sokeriliuos on todella kuumaa, joten ole varovainen, jotta et polta itseäsi. Näiden makeisten valmistamisessa on hyvä olla ainakin kaksi tekijää. Huomioi myös, että teet tikkarit sellaisella alustalla, että se kestää sokerin kuumuutta.

Tikkareiden valmistaminen
Helppojen tikkareiden valmistaminen
Makeat tikkukaramellit
Sokeritikkariresepti
tikkarit sokeripitsillä

Kurkkaa blogista myös nämä herkulliset reseptit:

Suklaa-toffeetryffelit
Laktoositon suklaafudge
Toffeeherkut suklaakuorrutuksella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close