Rouheiset viipalesämpylät

Rouheiset viipalesämpylät

Rouheiset viipalesämpylät valmistuvat helposti. Taikinaan tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Nämä sämmpylät eivät vaadi erikoisia muotoiluja tai pyörittelyjä, vaan taikina leikataan veitsellä näppärästi siivuiksi. Tällä kertaa käytin taikinassa sämpyläjauhoseosta, joka onkin näppärä jauho erilaisissa rouheisissa sämpylöissä ja leivissä. Ei tarvitse ostaa erikseen rouheita tai muita vastaavia, vaan kaikki löytyy valmiina jauhojen joukosta.

Minä olen viime aikoina tykästynyt näihin erilaisiin viipalesämpylöihin. Ne ovat niin helppoja valmistaa. Taikina vain kaadetaan leivinpaperin päälle, muotoillaan leveäksi tangoksi ja leikataan viipaleiksi. Voit itse vaikuttaa taikinan koostumukseen jauhojen määrällä. Sämpylät ovat myös helppo pakastaa ja sulattaa nopeasti tarpeen mukaan. Pakastamalla osan sämpylöistä, saat herkutella rouheisilla sämpylöitä pidemmän aikaa.

Sämpylöitä on mukava leipoa vaikka koululaisten kanssa. Sämpylöiden muodolla ei ole väliä, vaan jokainen voi leikata taikinasta juuri sellaisia sämpylöitä kuin itse haluaa. Valmiista sämpylöistä voi itse valita juuri omaan makuun sopivan muodon.

Katso alta tämä todella helppo, mutta samalla hyvin herkullinen resepti!

Sämpylöiden valmistaminen sämpyläjauhoseoksesta

Rouheiset viipalesämpylät

(noin 11-13 kpl)
9-10 dl sämpyläjauhoseosta
1 tl suolaa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
5 dl vettä

(ruokaöljyä leivinpaperin voiteluun)

Mittaa yhdeksän desilitraa sämpyläjauhoseosta vatkauskulhoon. Lisää joukoon suola ja kuivahiiva.

Kuumenna vesi + 42 asteiseksi. Kaada lämmin vesi jauhojen joukkoon samalla jauhoja sekoitellen joko yleiskoneessa taikinakoukulla tai käsin lastalla. Kun koko vesimäärä on lisätty, niin alusta taikinaa noin 5-10 minuutin ajan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa tarvittaessa lisää jauhoja joukkoon, jotta saat taikinasta helposti käsiteltävää.

Anna taikinan nousta noin 30-45 minuutin ajan lämpimässä paikassa leivinliinan tai tuorekelmun alla, kunnes se on selvästi kohonnut noin kaksikertaiseksi.

Öljyä leivinpaperin noin ruokalusikallisella ruokaöljyä. Kaada taikina öljytylle leivinpaperille ja työstä taikinasta leveä tanko. Tässä voit käyttää leivinpaperia apuna.

Leikkaa taikina veitsellä viipaleiksi ja nosta viipalesämpylät leivinpaperin päälle parin uunipellin päälle. Minä nostan sämpylät leikkauspinta ylöspäin uunipellille, mutta voit itse päättää, miten sämpylät asettelet pelleille. Jätä sämpylöiden väliin kuitenkin hieman tilaa. Voit muotoilla sämpylöitä, kun nostat ne uunipeltien päälle. Ripottele sämpylöiden päälle hieman sämpyläjauhoseosta.

Anna sämpylöiden nousta vielä noin 10-15 minuuttia ennen paistamista.

Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja paista sämpylöitä noin 12-15 minuutin ajan. Herkuttele tuoreilla sämpylöillä, tai pakasta jäähtyneet sämpylät ja sulata tarpeen mukaan pakastimesta!

Vinkki! Öljyä veitsi kevyesti, niin taikina ei tartu veitsen pintaan kiinni.
Vinkki! Voit siivilöidä sämpylöiden päälle ripotellut jauhot, jos et halua rouhetta näkyviin sämpylöiden päälle.

Viipalesämpylöiden leikkaaminen
Viipalesämpylät uunipellillä
Helpot ja ruokaisat sämpylät
Helppo sämpylätaikina
Herkulliset leivät

Katso blogista myös nämä herkulliset leipäreseptit:

Helpot ruisleivät
Herkulliset porkkanasämpylät
Kaurainen peltileipä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close