Helpot sokerimassakukat ja vinkit sokerimassakoristeiden valmistukseen

Saan paljon kyselyitä teiltä lukijoilta helppojen sokerimassakoristeiden valmistamisesta. Nyt ajattelin vastata tähän teidän toiveeseenne ja tein vaihekuvalliset ohjeet näiden helppojen sokerimassakukkien valmistamistuksesta. Tämän helpommaksi ei juuri voi kukkien valmistus sokerimassasta mennä ilman välineitä. Näiden valmistamiseen et tarvitse mitään erikoisvälineitä, vaan tavallisen kotikeittiön välineillä pärjää hyvin. Sokerimassakukilla voit koristella kakut ja muut leivonnaiset. Nämä kukat ovat täysin syötäviä. Katso vaihekuvat ja ohjeet alta.   

Helpot sokerimassakukat

Kukkia varten tarvitset:

* sokerimassaa

* pursotusterän, pienen lasin tai pyöreän muotin

* cocktailtikkuja

* kaulimen

(* elintarvikevärejä/sokerihelmiä)

Kauli haluamasi värinen sokerimassa ohueksi levyksi puhtaalla pöytätasolla tai koristelualustalla. Ota pursotusterällä, lasilla tai pyöreällä muotilla 4-5 terälehteä. Venytä terälehtiä hieman vastakkaisiin suuntiin, jotta terälehden muoto muuttuu soikeaksi. Laita cocktailtikku kuvan mukaisesti terälehden alaosaan ja purista sokerimassa kevyesti cocktailtikun ympärille. Vedä tikku pois ja toista sama kaikille terälehdille. (klikkaa kuvia suuremmaksi)

Paina terälehdet hyvin yhteen ja laita kukan keskelle sokerihelmiä tai värjää tomumaisella elintarvikevärillä kukan keskiosa. Paina keskelle vielä pieni kuoppa. Näin kukka on valmis. Vinkit sokerimassakukkien valmistukseen:

1. Tee aina yksi kukka kerralla valmiiksi, niin terälehdet eivät kerkeä kuivumaan ja kiinnittyvät hyvin toisiinsa. Jos sokerimassan pinta kuivuu, voit käyttää elintarvikeliimaa, pikeeriä tai alkoholia terälehtien kiinnittämiseen.

2. Jos massa tarttuu kaulittaesssa alustaan, levitä pieni määrä öljyä alustan pintaan. Näin massa irtoaa alustasta hyvin. Käytä mahdollisimman vähän tomusokeria, koska se kuivattaa massaan. Itse en käytä tomusokeria nykyään juuri lainkaan sokerimassakoristeiden valmistuksessa.

3. Voit valmistaa sokerimassakoristeet jo hyvissä ajoin. Säilytä ne valmiina pölyltä ja kosteudelta suojassa, huoneenlämmössä.   

Jos haluat oppia lisää sokerimassakoristeiden valmistamisesta sekä erilaisten koirsteluvälineiden käytöstä, niin käy tutustumassa koristelukurssivalikoimaani ja ilmoittaudu koristelukursseille mukaan! 


Ilmoittautumiset ja lisätiedot: [email protected]

Toivottavasti nämä ohjeet innostavat kokeilemaan kukkien valmistamista sokerimassasta! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close