Hiihtolomaleivontaa ja arvonnan voittaja

 Toivottavasti mahdollisimman moni otti leivontahaasteen vastaan tuossa aikaisemmassa postauksessa. Samassa päivityksessä oli myös arvonta mukana. Nyt arvonta on hiihtoloman kunniaksi suoritettu ja voittajakin selvillä! 

Voitto osui tällä kertaa kommenttinumerolle 30.

 

Anonyymi8. helmikuuta 2015 19.25

2v
taaperon kanssa, ei oikein vielä leipomisesta tule mitään, vaikka
kaikessa kovin haluaisi auttaakkin, mutta jotain lusikalla annosteltavaa
(muffinssit tms) tai ehkä pulla”kikkareita” voisi saada aikaiseksi. ��
mikuliini(at)gmail.com

*****************************************

Oli oikein mukava lukea teidän jättämiänne kommentteja. Kommenttien perusteella aika moni leipoo erilaisia leivonnaisia omien lasten lisäksi myös työpaikalla lasten kanssa. Meilläkin pidetään aina välillä lasten kavereiden kanssa leivontakerhoa. Kokeilemme erilaisia leivontareseptejä ja tuunaamme niitä herkullisiksi lopputuloksiksi. Näin lapset saavat sitten yllättää vanhemmat herkullisilla leivonnaisilla. 

Muutama lukijoiden jättämä kommentti korosti myös suolaisten leivonnaisten leivontaa. Onkin hyvä muistaa, ettei leivonnan tarvitse todellakaan olla makeaa – vaikka se täällä blogissa usein siihen painottuukin. Suolaiset leivonnaiset ovat aika usein niitä arkeen sopivia leivonnaisia. Esimerkiksi erilaiset sämpylä joko pikasämpylöinä tai hieman rauhallisemmin leivottuina onnistuu mukavasti lasten kanssa. Taidan itse leipoa tässä hiihtolomaviikolla vielä lasten kanssa herkullisia pitaleipiä lounaaksi. Täytteeksi salaatti, kurkkua, tomaattia, kanaa sekä kastiketta – tai mitä kukakin itse haluaa. Nyt iski Pita-innostus, joten nyt ei muuta kuin leipomaan 🙂Löydät täältä blogista muutamat vinkit lasten kanssa leivontaan – käy kurkkaamassa!

 

Muffinssikuvat ovat tällä kertaa perheemme 2. luokkalaisen neitokaisen ottamia. Hän myös toimi testikeittiön leipojana leipoen itsenäisesti nuo kuvan muffinssit. Koska syöjät (lue: muu perhe) odottelivat herkkuja jo muffinssien paistuessa uunissa, ei tällä kertaa näihin saatu laisinkaan kuorrutetta. Nämä menivät parempiin suihin ihan tällaisenaan.

 

Herkullisia olivat – suuri kiitos innokkaalle leipojalle!


Kommentoi

 1. mustakissa says:

  Onnea voittajalle!

 2. Nimetön says:

  Hei,

  kysyisin sinulta ammattilaisena hieman apua pähkäilyihini… Keväällä olisi yhdet yo-juhlat (todennäköisesti siis :D) ja kakkuja pitäisi leipoa. Suorakaiteen muotoisina tehdään, mutta kun kakkua pitäisi olla ainakin 150 hengelle, niin onnistuukohan kakkujen teko täytteineen pakkaseen jopa kuukautta paria ennen juhlapäivää? Ennen h-hetkeä sitten vain kuorruttaisi ja koristelisi. Ja kuinkahan monta kakkua yleensäkään tuollainen porukka tarvitsee? 😀

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hei, Juhlien tarjoilumäärät ovat aina riippuvaisia juhlan ajankohdasta sekä muusta tarjottavasta. Jos puhutaan ihan tavallisesta täytekakusta, niin itse lasken yhdestä kananmunasta riittävä kolmelle henkilölle eli 1 kananmuna=3 hlöä. Näin ollen 10 kananmunan kakku on 30 henkilölle. Toki tuossakin on myös täytteiden määrällä merkitystä. Näin 50 kananmunasta tehdyt kakut olisivat periaatteessa se oikea määrä. Kannattaa kuitenkin huomioida muut tarjoilut sekä se, että aika usein yo-juhlissa vieraat menevät juhlista toiseen, jolloin ehkä tarjoiluja ei mene samalla määrällä. Kakut voi toki pakastaa ennen juhlia, mutta ne vaativat aika paljon tilaa kylmäsäilytykseltä. Myös kakkujen pakkaaminen pakasimeen niin, että ne on hyvin suojattuina, vaatii paljon työtä. Lisäksi myös kakkujen pakastaminen juhlien jälkeen ei ole enää suotavaa (jos siis ylimääräistä jää), koska kakut on jo kertalleen pakastettuja. Mieti tarjoilujen määrää sillä, mitä kaikkea juhlapöydästä löytyy.

 3. Unknown says:

  Onnea voittajalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close