Heinäkuun herkulliset lakkareseptit

Kuuntelin eilen autoa ajaessani radiota ja siellä puhuttiin tämän hetken marjasadosta ja siitä, kuinka marjayritykset ostavat marjoja nyt hyvillä hinnoilla. Lakkaa on kuuleman mukaan hyvin tarjolla ja muistaakseni kilohinnaksi tarjotaan noin 10 euroa, jos marjat myydään marjayrityksille. Voi toki olla, että hinta on toimijasta riippuvainen. Tunnissa kerää kuulemma noin kaksi kiloa lakkaa, joten tuolla pääsee ihan hyville tuntipalkoille, kun tulo on lisäksi verotonta. 

Minun on ollut tarkoitus mennä lakkasuolle tänä vuonna, mutta se on vielä tällä erää jäänyt. Suopaikkakin on jo tiedossa, johon suuntaan, kun vaan aika on sopiva. Toki lakan keruutakaan ei voi kamalasti enää venyttää sillä tällä hetkellä lakat kypsyvät kovalla vauhdilla. Minulla on kyllä pakastimessa vielä edellisen vuoden lakkoja, kun en ole niitä raaskinut käyttää. Ehkäpä leivon niistä nyt lähipäivinä jotain, niin saan tilaa uusille marjoille. 

Keräsin tähän alle muutamat lakkareseptit täältä blogista! Näitä kannattaa kokeilla. Voit keittää lakasta hilloa tai pakastaa marjat sellaisenaan ja käyttää myöhemmin talvella vaikka herkullisten kakkujen täytteenä ja koristeena. 

Ehkä maailman helpoin lakkakakku 

Tämä todella helppo lakkakakku maistuu herkulliselle lakalle ja se valmistuu vain muutamista raaka-aineista. Kakku ei tarvitse edes liivatetta pysyäkseen kasassa ja makeuskin tulee suoraan lakkahillosta. Kurkkaa resepti täältä.

Suomen muotoinen hyydykekakku

Tämä itsenäisyyspäivään suunnittelemani lakkakakkuresepti on myös helppo valmistaa. Minä tein tämän vieläpä Suomen malliseen kakkuvuokaan, joten tämä jos mikä on Suomi-teemaan sopiva. Kunhan saamme taas ulkomaalaisia vieraita tänne Suomeen, niin tämä on sellainen kakku, jota kannattaa tarjota suomalaisena herkkuna ulkomaan vieraille. Katso resepti täältä

Kiiltävällä peilikiilteeltä kuorrutetut lakkaleivokset

Nämä herkulliset lakkaleivokset ovat suunniteltu myös itsenäisyyspäivään, mutta ne sopivat erinomaisesti vaikka kesän kahvipöytään. Näissä on hieman enemmän tekemistä kuin edellisissä kakuissa, koska peilikiille vaatii omat niksinsä. Kurkkaa resepti täältä ja ota ”peilikiillehaaste” vastaan. Nämä leivokset on väritetty aikoinaan Suomi 100-teemaan sopiviksi, mutta leivokset voit värjätä omaan kahvipöytään sopivaksi, tai jättää vaikka värjäämättä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close