Perinteinen unelmatorttu

Perinteinen unelmatorttu

Perinteinen unelmatorttu on leivonnainen, jonka itse muistan hyvin omasta lapsuudestani. Jonkin aikaa sitten päätin kääretorttuinnostuksissani toteuttaa tämän klassikkoleivonnaisen. Kääretortut ovat nopeita valmistaa ja ne voi nostaa vaikka heti tarjolle, joten niiden valmistaminen vaikka yllätysvieraille käy helposti.

Unelmatortussa on ihanan pehmoinen kääretorttupohja ja täytteenä pitkään vatkattu voikreemi. Minä keitin sokerista liemen, jonka lisäsin jäähtyneenä voin joukkoon. Tuo sokeriliemi teki täytteestä ihanan silkkisen. Jos et halua keittää sokerilientä, niin kurkkaa reseptin alta vinkit voikreemin valmistamiseen helposti ilman sokerilientä. Kaiken lisäksi tämä unelmatorttu on vieläpä täysin gluteeniton, näin ihan perusraaka-aineista valmistettuna.

Koska täytteestä jäi yli yksi valkuainen, päätin vatkata sen sokerin kanssa nopeasti marengiksi ja koristelin sillä tämän tortun. Yleensä unelmatorttu jätettään kokonaan ilman sen ihmeellisempiä koristeita. Näin ollen tuo marenkikoristelu on vain ylimääräinen lisä.

Katso alta resepti ja reseptin alta vinkit perinteisen unelmatortun leipomiseen!

Unelmatortturesepti

Perinteinen unelmatorttu

Pohja
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
200 g voita
3 tl vaniljasokeria
1 keltuainen

(erityishienoa) sokeria

Vatkaa pohjan kananmunat ja sokeri vatkauskulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi useiden minuuttien ajan. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja siivilöi ne lopuksi valmiin vaahdon joukkoon. Nostele taikina varovasti sekaisin ja kaada se leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 cm x 38 cm). Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi.

Paista kääretorttupohjaa 160 asteessa noin 12-15 minuutin ajan, tai kunnes pohja on kypsä.

Kun pohja on uunissa, levitä pöydälle leivinpaperi ja ripottele sen päälle hieman (erityishienoa) sokeria.

Kumoa kypsä kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota paiston aikana kääretorttupohjan alla ollut leivinpaperi ja käännä torttupohja vielä ympäri. Näin valmiin kääretortun pintana on tuo tasaisempi paistovaiheessa pohjalla ollut puoli.

Valmista kuorruteen sokeriliemi jo kääretorttupohjan paistumisen aikana mittaamalla sokeri ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi, jotta saat siitä tasaista. Nosta valmis sokeriliemi sivuun jäähtymään.

Kun sokeriliemi on jäähtynyt, vatkaa huoneenlämpöinen voi vatkauskulhossa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa vaaleaksi. Tämä kestää useiden minuuttien ajan. Lisää voin joukkoon vaniljasokeri ja kaada jäähtynyt sokeriliemi voin joukkoon. Vatkaa tasaiseksi. Lisää vielä keltuainen ja jatka vatkaamista hetken aikaa, jotta saat täytekreemistä tasaista. Pyykäise välillä kulhon reunoille nouseva voikreemi takaisin kulhon pohjalle, jotta saat mahdollisimman tasaisen lopputuloksen.

Levitä kreemi kääretorttupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri kääretorttupohja napakalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumakohta kääretortun alapuolelle. Nosta valmis kääretorttu leivinpaperiin rullattuna hetkeksi jääkaappiin.

Ota kääretorttu pois leivinpaperin sisältä juuri ennen tarjoilua ja nosta kääretorttu tarjoiluastialle. Leikkaa päät siistiksi ja tarjoile sellaisenaan.

Voit vatkata ylijääneestä valkuaisesta ja pienestä määrästä sokeria nopean marengin. Koristele unelmatorttu halutessasi marengilla ja paahda vielä marengin pinta kaasupolttimella. Lisää halutessasi vielä tuoreita marjoja tai muita sopivia koristeita.

Unelmatorttu on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, jolloin sen täyte on herkullisen pehmeä ja maukas.

Kreemin valmistaminen helposti

Jos et halua keittää sokerilientä voikreemiä varten, niin voit silloin lisätä voin joukkoon tomusokeria noin 1 1/2 dl. Vatkaa kuorrute samaan tapaan kuin yllä sokeriliemen kanssa tehty voikreemi, ilman sokeriliemen keittämistä.

HUOM! Gluteenittomia leivonnaisia leipoessasi, muista aina tarkistaa että kaikki käyttämäsi tuotteet ovat gluteenittomia.

Helppo ja nopea kääretorttu

Vinkit unelmatortun valmistamiseen

  • Testaan pohjan kypsyyttä työntämällä puisen cocktailtikun kääretorttupohjan keskelle. Kun nostat tikun pois, pohja on kypsä, jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa.
  • Voit rullata unelmatortun joko kapealta sivulta tai pidemmältä sivulta. Tällä on merkitystä unelmatortun ulkonäköön. Kuvan unelmatorttu on kääritty pitkältä sivulta. Lyhyeltä sivulta käärittäessä valmiiseen unelmatorttuun tulee enemmän kerroksia tai oikeastaan kierroksia.
  • Kääretorttupohjan paksuuteen vaikuttaa käyttämäsi uunipellin koko. Mitä pienempi pelti, sen paksumpi pohja.
  • Säilytä kääretorttu leivinpaperiin käärittynä lähes tarjoiluhetkeen asti, jotta pinta pysyy mehevänä. Voit tarjoilla unelmatortun kokonaisena kääretorttuna tai paloiksi leikattuina leivoksina. Jos säilytät kääretorttua vielä tarjoilun jälkeen, niin muista suojata se hyvin.
Kreemitäytteinen unalmatorttu
Perinteinen unelmatortturesepti
Helppo unelmatorttu
Helppo kääretorttu
Marenkikääretorttu
Herkullinen marenkikääretorttu

Katso blogista myös nämä herkulliset kääretorttureseptit:

Voileipäkakkukääretorttu
Vaahtokarkkikääretorttu
Helppo ja nopea vierasvara – kääretorttu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close