Suolakinuskikastike eli Salted caramel sauce

Herkullinen suolakinuskikastike valmistuu helposti ja nopeasti kattilassa tai paistinpannulla. Tämä on todella helppo valmistaa, mutta valmistuksen aikana kannattaa olla varovainen lieden tehojen kanssa, jotta sokeri ei paahdu liikaa. Jos sokeri paahtuu liikaa, kinuski maistuu silloin hieman kitkerältä.

Suolakinuskikastike käy erinomaisesti jäätelöannoksiin tai vaikka kakun päälle. Kinuskikastike kannattaa käyttää heti valmistamisen jälkeen. Jos kuitenkin joudut säilyttämään kastiketta, niin säilytä se jääkaapissa ja lämmitä esimerkiksi mikrossa ennen käyttöä. 

Suolakinuskikastike 

eli Salted caramel sauce

2 dl sokeria

40 g voita

1 dl kermaa

hyppysellinen suolaa

Mittaa sokeri pinnoitettuun kattilaan tai pannulle. Kuumenna sokeria sen verran, että se sulaa ja saa kauniin vaaleanruskean sävyn. Lisää voi pieninä palasina joukkoon. Sekoittele seosta. Kun voi on sulanut joukkoon, sekoita kerma vielä sokeriseoksen.

 Sekoita niin, että seoksesta tulee kaunista ja tasaista kinuskia. Lisää joukkoon (pieni) hyppysellinen sormisuolakiteitä tai hieman tavallista suolaa. 

Käytä kastike heti lämpimänä jäätelöannoksissa tai kakun päällä.

Vinkki! Sokeri kovettuu, kun lisäät joukkoon kylmän kerman. Älä kuitenkaan välitä tästä, vaan jatka seoksen lämmittämistä miedolla teholla sen verran, että  sokeri sulaa ja kinuskista tulee kauniin tasaista. 

Vinkki! Suolaa kannattaa lisätä pienissä erissä, jotta sitä ei tule kinuskin joukkoon likaa. Suolan määrä myös riippuu käytössäsi olevasta suolasta. 

Kommentoi

  1. Makea tsinuski says:

    Onko kaikki pullat ja kakutkin nykyään suolaleivonnaisia jos hyppysellinen tekee tuotoksesta suolaisen. Naurettava ja harhaanjohtava tämä nykyinen ”suolakinuski” villitys. Näkee nykyihmisen yksinkertaisuuden. Iät ajat on makeisiin lisätty ripaus suolaa korostamaan makua ja taittamaan ällömakeutta.

    1. Hei, Tuo suolakinuski taitaa olla sellainen viime vuosien hittijuttu. Riippuu varmasti reseptistä ja sen tekijästä, millä nimellä valmista herkkua kutsutaan. Tällä kertaa tämä on suolakinuskin nimellä – makeaa kinuskia toki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close