Herkullinen ja helppo mutakakku

Herkullinen mutakakku

Herkullinen ja helppo mutakakku maistuu juhlapöydässä tai makeana jälkiruokana. Meillä mutakakku on varsinkin lasten yksi suurimmista leivontaherkuista – mokkapalojen ohella. Lapset leipovatkin erilaisia mutakakkuja meillä aika usein. Tällä kertaa minä olin leipojana, kun halusin hieman muokkailla erästä vanhaa mutakakkureseptiäni. Teinkin tästä samalla kaksi eri versiota. Voit lukea toisesta versioista lisää reseptin alta. Namä kakut maistuivat erinomaisesti herkuttelijoille!

Reseptissä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Voi toki pitää sulattaa, mutta siinä onkin tämän mutakakun valmistuksen vaikein vaihe. Mutakakku on siitä hyvä, että sen voi leipoa jo aika pienten lasten kanssa yhdessä, ja nuoriso selviää oikein helposti sen leipomisesta. Toki aina leivottaessa pitää olla varovainen esimerkiksi lämpimän voin ja kuuman uunin kanssa.

Mutakakun voi tarjoilla sellaisenaan, tai tehdä päälle kermaisen vaahdon. Myös kylmä vaniljajäätelö sopii täydellisesti vielä hieman lämpimän mutakakun kanssa. Voit valmistaa tämän mutakakun vielä vaikka tänään, koska tämä valmistuu todella nopeasti. Sanoisin, että tämä valmistuu noin puolessa tunnissa valmiiksi.

Mutakakku kannattaa jättää hyvin pehmeäksi ja valuvaksi. Jos mutakakkua paistaa liian kauan, siitä tulee vaan kypsempää kakkua. Kyllä se maistuu sellaisenaankin, mutta mutakakun idea on toki olla ”mutainen”. Mutakakun paistumista on hyvä seurata koko paiston ajan, jotta saat sen juuri oikeanlaisena uunista ulos. Kakku kannattaa ottaa pois uunista siinä vaiheessa, kun kakun keskiosa vaikuttaa vielä omasta mielestä hieman liian löysältä. Jäähtyessään mutakakku kuitenkin hieman kiinteytyy. Minä paistoin kuvien kakkua 18 minuutin ajan, mutta käytössä oleva uuni sekä valitsemasi kakkuvuoka vaikuttavat myös paistoaikaan, joten paistoaika on aina viitteellinen.

Kurkkaa alta resepti tähän herkulliseen mutakakkuun!

Mutakakku pala leikattu

Herkullinen ja helppo mutakakku

200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 dl kermaa

(öljyä kakkuvuoan voiteluun)
(kaakaojauhetta ja vispikermaa tarjoiluun)

Sulata voi. Sekoita voin joukkoon sokeri ja kananmunat.

Mittaa toiseen astiaan vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä ruokasooda, ja sekoita ne keskenään.

Lämmitä kerma huoneenlämpöiseksi. Lisää seokseen jauhot parissa erässä taikinan joukkoon, ja lisää kerma erien välissä. Sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi.

Pingota leivinpaperi noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat esimerkiksi öljyllä. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15-18 minuutin ajan.

Anna kakun jäähtyä paistamisen jälkeen, ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä halutessasi leivinpaperin avulla tarjoiluastialle.

Voit tarjoilla mutakakun esimerkiksi kermavaahdolla tai ranskankermasta ja vispikermasta (150 g ranskankermaa + 1 dl vispikermaa + 2 rkl sokeria) vatkatulla kermaisella vaahdolla. Lusikoi vaahto mutakakun keskelle muodostuneeseen koloon ja ripottele päälle kaakaojauhetta.

Tiiviimpi koostumus, tasaisempi mutakakku

Laitan tähän lisäksi vinkin, jos haluat mutakakusta tiiviimmän ja tasaisemman. Voit silloin jättää reseptistä pois leivinjauheen ja ruokasoodan. Tällöin paistoajaksi riittää noin 12-15 minuuttia. Kakun koostumus on hieman erilainen, mutta on makuasia kumpi versio on parempi. Hyviä ovat molemmat kakut!

Ehjä mutakakku / mudcake
Mutakakku kermavaahdolla
Mutakakun pala
Herkullinen mutakakku kermaisella vaahdolla ja kaakaojauholla
Kaksi palaa mutakakkua

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Herkullinen suklaavanukas
Suuri suklaahippukeksi
Kolmen aineen keksijäätelö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close