Ristiäiskakku pienelle tytölle

Tässä mansikkatäytteinen ja suklaavaahdolla kuorrutettu ristiäiskakku. Mielestäni nuo maut toimivat oikein hyvin yhteen. Reseptiin löytyy vinkkiä täältä aikaisemmasta kakusta.

 

Tuo suklaavaahto on aivan ihanaa levittää kakun päälle, mutta myös pursotuksissa toimii vallan mainiosti. Tein hieman tarvetta suuremman satsin, joten sain ”jämistä” vielä toisen pienemmän kakkun erään nuoren miehen toiveiden mukaan tehtyä. Tuosta kakusta juttua hieman myöhemmin.

  


Vauvan tein silikonimuotilla marsipaanista ja muut koristeet ovat sokerimassaa.

Vastaavia koristeita on valmistunut mm.Kakkukoristeiden perusteet-kurssilla, joten näiden kauniiden vauvojen valmistaminen ei ole kovinkaan vaikeaa. Koristeeseen saa käyttää omaa mielikuvitusta ja lisäillä yksilöllistä vivahdetta tekemällä vauvalle vaippaa, vaatetta, peittoa, hiuksia ja muita koristeita.

Koska loppuvuodelle suunnitellut Pullahiiren leivonta- ja koristelukurssit ovat täyttyneet hienosti, yritän saada alkuvuoden kurssitarjonnan esille tässä lokakuun aikana. Muutama yksityinen kurssi mahtuu vielä loppuvuodelle, jos teillä on kiinnostusta hankkia ystävä-, työ- tai vaikka harrasteryhmälle oma leivonta- tai koristekurssi. Voitte ottaa yhteyttä joko sähköpostilla ([email protected]) tai puhelimitse p. 040-1242 042.


Kommentoi

 1. Pauliina says:

  Todella upea kakku, kuten aina 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voi kiitos!

 2. Nnika says:

  suklaakakut on kyllä aina niin herkkua ja tää on kyllä ihana
  http://makeitaunelmia.blogspot.fi/

 3. SweetCake Eija says:

  Voi herkkyys ja suloisuus, ihana!!

 4. Hanna, says:

  Mistähän löytäisin tuollaisen vauva-silikonimuotin ?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hei Hanna! Noita muotteja on myynnissä monessakin leivontatarvikeliikkeissä (netissä) ja mallejakin on hieman erilaisia. Itseläni on sininen muotti, jonka vauvasta pidän kovasti. Mielestäni mittasuhteet ovat hyvät ja vauva muutenkin todella aidon oloinen. Omani olen muistaakseni Leipurinputiikista aikoinaan ostanut.

 5. Nimetön says:

  minkä kokoinen tuo vauvamuotti on? kun niitä on kahta kokoa, ja mietin, että kumpi ois parempi hankkia..

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tuo vauvamuottini on sellainen silikoninen muotti. Mittasin sen aukon koon ja oli noin 6 cm pääsä varpaisiin. Luulen, että tuo on se pienempi. Toisella vauvalla taitaa olla pidempi selkä?

 6. Nimetön says:

  Kiitos vastauksesta! No taisin mä tilata vauvan "oikean" kokoisena ebaysta. Ainakin on kovin samannäköinen kuin leipurin putiikin pienempi vauva, joka on tosi soma!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Paljonko tuo maksoi Ebayssa? Itse en ole kyseistä paikkaa käyttänyt, mutta Amazonia kylläkin. Onko hyviä myyjäsuosituksia?

 7. Nimetön says:

  Ekan kerran minäkin ostin nyt ebaysta, ja eilen siis tilasin sen ja tänään on lähtenyt paketti matkaan. No eihän se loppujen lopuks paljoa halvemmaks tullutkaan, mitä ensin luulin… (Vertasin ensin pienen vauvan hintaa tuohon isoon vauvaan, josta olisikin tullut kymppi eroa 😀 ) Ajatuksena oli eka, että kannatan kotimaista leipurin putiikkia. 20 euroa siis tuli maksamaaan vauva postareineen, kun leipurin putiikista muistaakseni 24euroa, eli eipä siinä paljoa voittoa tehnyt, vaikka olisinkin tilannut leipurin putiikista.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kivahan se on kokeilla eri paikkoja, joista noita juttuja voi tilailla. Eipä tuossa tosiaankaan kovasti säästänyt, mutta olet nyt sitten kokemusta rikkaampi. Olen itsekin yrittänyt tutustua eurooppalaisiin leivontatarvikeliikkeisiin, josko sieltä saisi hieman huokeammin noita tuotteita tilattua! Pitää jatkaa tutkimista ja ottaa tuo Ebay mukaan tutkintaan 🙂

  2. Nimetön says:

   Näinpä! Useammin olen tilannutkin squires kitchen nimisestä leivontaliikkeestä. Pastavärit olen sieltä pääsääntöisesti tilannut kun postarit ei todellakaan paljoa ole, ja värit on edullisia. Niin ja sen vauvan tilasin englannista. En tiedä jos amerikasta ois saannut huokeampaan hintaan.. jostain syystä suosin brittejä.

  3. Pullahiiri/Taru says:

   Tuolta englannista on helpompi tilata kuin Amerikasta. Postimaksutkin voivat nousta pilviin. Yllätykseksi voi vielä tulla erilaisia veroja, joten tuo Englanti on huomattavasti helpompi/edullisempi tilausmaa.

 8. Tarja says:

  Ihana kakku! Millä muotilla teit nuo kukat, hortensia????Onko muotissa kuvio valmiina ja jos on niin mistä olet ostanut muotin? 🙂
  Mulla on kaksi vauvamuottia, suuremmalla tulee n. 60 gr painava vauva ja pienempi painaa vajaat 20 gr ja on hiukan tulitikkua pidempi.Ero on se, että se suurempi nyt vaan on suurempi, ei siinä mitään muita mittasuhde eroja ole, yhtä söpö on kun pienempikin, mutta se iso on näyttävämpi sillon kun ristiäisiin tulee melkosen suuri kakku, pikkumuotilla tehty vauveli tuppaa olemaan semmosiin uunipellin kokosiin kakkuihin ehkä hieman pienehkö, mutta makuasiahan tämäkin on.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Tosiaan hortensia muotilla tein nuo. Niitä taitaa olla myynnissä kaikissa leivontatarvikeliikkeissä. Ihan tavallisia painomuotteja on nuo kyseessä olevat. Olen nähnyt myös muunlaisia hortensia muotteja, joissa nuo kuvio-osat ovat erikseen. Nämä on kuitenkin olleet helpot käytössä ja kova on ollut käyttö myös koristekursseilla :)Minäpä en ole ihan tarkalleen mitannut tuon lopullisen vauvan painoa. Luulen, että se on lähempänä tuota suurempaa vauvaa. Muotti on sininen. Noita vauvamuotteja on olemassa muutamaa erilaista ja osalla on pidempi selkä. Itse pidän tästä mallista, mutta jokainen vauva on yksilönsä, joten myös pitkä selkäisiä vauvoja tarvitaan 🙂 Uunipellillä tehtävään kakkuun voi sitten laittaa vauvan lisäksi jotain muuta koristetta enemmän. Mutta makuasioita tosiaa, kuten sanoit. Mukava, että jätit viestiä, niin tutustun paremmin teihin lukijoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close