Kolmen aineen keksijäätelö ilman jäätelökonetta

Ihanan aurinkoiset ja lämpimät kesäsäät ovat hellineet meitä jo jonkin aikaa. Mikä olisikaan ihanampaa, kuin herkutella kuumalla kelillä jäätävän ihanilla herkuilla eli jäätelöillä. Tästä alta löydät herkullisen reseptin itse tehtyyn jäätelöön, jonka valmistamiseen et tarvitse edes jäätelökonetta. 

Tämän jäätelön valmistamiseen tarvitset vain kolme ainesta. Yksi aineksista on kondensoitu maito, joka makeuttaa jäätelöä ja pitää koostumuksen ihanan samettisena. Tällä kertaa murustelin jäätelömassan joukkoon keksimurskaa, mutta periaatteessa sama kahden aineen jäätelöpohja on muunneltavissa myös muihin makuihin. Miten ihanaa olisikaan esimerkiksi kinuski-pähkinäjäätelö, tai vaikka Nutellalla maustettu jäätelö? 

Kurkkaa alta resepti tähän ihanaan ja kirjaimellisesti suussa sulavaan reseptiin! Nautitaan nyt lämmöstä ja yritetään viilentää itseämme ja läheisiämme erilaisilla viileillä herkuilla ja vaikka uintireissuilla! 

Kolmen aineen keksijäätelö 

ilman jäätelökonetta

4 dl vispikermaa

½ prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa

150 g täytekeksejä

Vatkaa kerma vaahdoksi kulhossa. Lisää kermavaahdon joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa ainekset sekaisin. Laita keksit murskaa täytekeksit esimerkiksi pakastepussin sisällä. Lisää keksimurska jäätelömassan joukkoon, mutta jätä hieman osa keksimurskasta jäätelön koristelua varten sivuun. Sekoita jäätelömassa lastalla sekaisin. Maista ja lisää halutessasi hieman kondensoitua maitoa tuomaan makeutta jäätelöön.

Lusikoi jäätelö sopivan kokoiseen astiaan ja ripottele loput keksimurskat jäätelön päälle. Suojaa astia kannella tai esimerkiksi foliolla. Nosta jäätelöastia pakastimeen vähintään muutaman tunnin ajaksi, mielellään yön yli. 

Pyörittele jäätelöstä palloja ja laita jäätelöpallot vohvelitötteröön tai tee jäätelöstä herkullisia jäätelöannoksia. Lisää jäätelöannoksiin hieman kastiketta ja kermavaahto. Kesän yksi parhain jälkiruoka on valmis! 

Kurkkaa kaikki blogin jäätelö- sekä jäätelöherkkureseptit täältä


Ihanaa kesäviikonloppua! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close