Kermaleivonnaiset ja kesähelteet – tuotteiden säilyvyys ja tarjoilu

Sain juuri äsken hyvän kysymyksen Facebook-sivuilleni kermapursotusten säilyvyydestä kesähelteillä. Tämä on ajankohtainen ja tärkeä kysymys, joten ajattelin kirjoittaa aiheesta postauksen nyt heti – ennen juhannusta – tänne blogiinkin. Nämä alla olevat vinkit sopivat erinomaisesti myös muiden herkästi pilaantuvien tuotteiden tarjoiluun. 

Kermavaahto ja kermakakku ovat molemmat hyvin herkkiä lämpötilan vaihteluille ja myös lämpimille keleille. Itse käytän kermavaahdossa vain vispikermaa ja makeutuksena tomusokeria sekä hieman vaniljasokeria. Kerman joukkoon voi lisätä tuorejuustoa, maitorahkaa tai vaniljakreemijauhetta, mutta en osaa itse sanoa, kuinka suuri merkitys noiden lisäämisellä on kermavaahdon kestävyyteen kesähelteillä. Kaupoissa on myynnissä  myös stabilointi- eli vahvistusainetta, josta voi olla hyötyä. Itse en ole stabilointituotteita kokeillut, joten en osaa sanoa kokemuksia sen osalta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kermavaahdon sulaminen kertoo myös siitä, että kermavaahto on päässyt lämpenemään liikaa. Näin ollen kyse ei ole pelkästään kakun ulkonäöstä. 

Kasasin tähän alle muutamat vinkit täytekakun parempaan säilyvyyteen kuumana kesäpäivänä. Lisäksi löydät alta neuvoni siihen, kuinka kermavaahto kestää paremmin koristeluhetkellä eli silloin kuin pursotat kermavaahdon täytekakun tai muun leivonnaisen päälle. 

Täytekakun ja muiden kermaleivonnaisten pursottaminen kermavaahdolla lämpimissä olosuhteissa

– On tärkeää, että käyttämäsi kerma on kylmää, eikä kylmäketju ole päässyt katkeamaan kauppareissun aikana. 

– Pidä lämpimillä keleillä vatkauskulhoa sekä vispilää jääkaapissa noin 10-15 minuuttia ennen kerman vatkaamista. Näin varmistat, että kerma pysyy kylmänä myös vatkauskulhossa. 

– Pidä kakku mahdollisimman pitkään jääkaapissa ja ota se pois jääkaapista vain koristelun ajaksi. 

– Kun kerma on vatkattu, pidä kermavaahtoa vain sillä hetkellä tarvittava määrä huoneenlämmössä. Nosta loput kermavaahdot jääkaappiin. 

– Täytekakkua pursottaessasi levitä kakun pintaan ensin ohut murukerros, jolla kiinnität kakkumurut kakun pintaan. Se toimii samalla myös hyvänä tarttumapintana kermapursotuksille. Näin pursotukset pysyvät paremmin kakun pinnassa kiinni. 

– Täytä pursotuspussia pienissä erissä. Lisäile kermavaahtoa tarpeen mukaan pursotuspussiin. Näin et lämmitä turhaan kermavaahtoa käsissäsi. Kermavaahdon lämmetessä pursotusjälki huononee ja kermavaahdon koostumus muuttuu veteläksi. 

– Viilennä käsiäsi ennen pursotusta kylmässä vedessä hetken aikaa.

– Pursota kermavaahto kylmän kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin. 

Katso alta vinkit kermaleivonnaisten tarjoiluun!

Kermakakkujen ja myös muiden kermaleivonnaisten tarjoilu lämpimänä kesäpäivänä

 Säilytä kakku tai muut leivonnaiset mahdollisimman pitkään jääkaappilämpötilassa. 

– Nosta leivonnaiset tarjoilupöytään juuri ennen tarjoilun aloittamista. 

– Jos kyseessä on suuret juhlat, leivo juhliin mielummin monta pienempää kakkua kuin yksi iso. Näin voit vaihdella kakkuja, jotta ne eivät ole liian pitkiä aikoja lämpimässä. Laita myös muut tarjoilut pienissä erissä tarjolle, jotta esillä on koko ajan tuoreita tuotteita. 

– Pidä tarjoilupöytä varjon puolella tai katoksen alla, jotta aurinko ei paahda suoraan leivonnaisiin ja muihin tarjolla oleviin tuotteisiin. 

– Laita kakkujen ja kaikkien muidenkin kylmää vaativien tuotteiden alle kylmäkallet tai kylmäpatruunat. Itse käytän litteitä ja tasaisia kylmäkalleja, jotka voi päällystää foliolla, kankaalla tai laittaa vaikka pöytäliinan alle piiloon, jolloin ne eivät edes näy tarjoilupöydässä. 

Onko sinulla vinkkejä leivonnaisten parempaan säilyvyyteen kesähelteillä? Jätä kommenttisi tähän alle kommenttikenttään, Instagramiin tai Facebookiin! Olisi kiva lukea lisävinkkejä! Lisäksi kannattaa muistaa, että jos kuljetat helposti pilaantuvia leivonnaisia kuumalla ilmalla, niin suosittelen mahdollisuuksien mukaan pakastamaan leivonnaiset ennen kuljetusta. Käytä myös kunnollista kylmälaukkua ja kylmäpatruunoita leivonnaisten viilentämiseen – lämpötilasta, matkan pituudesta sekä matka-ajasta riippuen. Täytekakun voit kuljettaa pakastettuna ja koristella sen vasta juuri ennen tarjoilua. Koristelemattoman kakun kuljettaminen on huomattavasti helpompaa kuin jo koristellun kakun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close