Parhaat laskiaispullavinkit!

Laskiaissunnutaita vietetään parin päivän päästä ja laskiaistiistaita ensi viikolla. Mikä onkaan parasta laskiaisena? Tietysti hernekeitto ja laskiaispulla. 

Viimeksi tekemässäni laskiaispullien täytevertailussa Instagramissa hillo vei voiton, mutta mantelimassa oli aika hyvin mukana. Joukosta löytyi myös sellaisia herkuttelijoita, jotka tykkäsivät pullista ”kaikilla mausteilla”. Minusta tuntuu, että kun ikää tulee lisää, alkaa itsellänikin tuo mantelimassa maistumaan paremmin. Meidän laskiaispullat täytetään edelleenkin hillolla, lasten mieliksi. Perinteisen laskiaispullan reseptin löydät täältä, mutta katso myös alta hieman perinteestä poikkeavia reseptejä! 


Täältä löydät käyttämäni laskiaispullien täyttötavan, jonka aikoinaan opin koulun kotitaloustunnilla. Siinä täytteeseen sekoitetaan hilloa, pullaa sekä kermavaahtoa. Ihan mahtava sekoitus. Olen kokeillut pullien täytteeksi myös Nutellaa ja banaania. Kuten huomaat, pullien makua voi varioida ihan oman maun mukaan. Tänä vuonna uutena pullasuosikkina laskiaispullaan on kristallipulla, joka on ihanan pehmeä ja vaniljainen. Lisäksi pullan herkullinen sokerikuorrutus kruunaa laskiaispullan.

Äläkä unohda, että laskiaispullia voi tehdä myös erilaisiin muotoihin. Pullat voi tehdä kakuksi tai vaikka pullasarviksi, jos kaipaat uutta muotoa pullalle. 

Maidottoman laskiaispullan voit tehdä vaihtamalla tavallisen pullataikinan nesteen vedeksi ja voi maidottomaksi margariiniksi. Vaahtona voi hyvin käyttää kookoskermasta vatkattua kookoskermavaahtoa

Ihanaa laskiaista kaikille! Toivotaan, että lunta on riittävästi joka puolella Suomea ja päästään nauttimaan laskiaismäestä kauniissa talvi-ilmassa! 

Onko teillä laskiaisperinteitä? 

Mitä teillä syödään tai tehdään laskiaisena? 
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close