Helppo kahden aineen kinuskijäätelö ilman jäätelökonetta

Tämä jäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta, vain kahdesta raaka-aineesta. Kerma vatkataan vaahdoksi ja sen joukkoon sekoitetaan karamellisoitu kondensoitu maito. Tämän jälkeen jäätelö on valmis pakastettavaksi ja pakastuksen jälkeen herkuteltavaksi. Vaikka tällä hetkellä ulkoilma ei vielä ole kesäisen lämmin, voi kesä- ja jäätelökauteen varautua jo nyt. 

Karamellisoitu kondensoitu maito on paksua kinuskia, joka on valmistettu kondensoidusta maidosta eli makeutetusta maitotiivisteestä. Se myydään säilykepurkissa ja löydät sen yleensä kaupoista joko leivontahyllystä tai huoneenlämmössä säilyvien maitojen luota. Voit myös ostaa tavallisen kondensoidun maitotölkin ja keittää sitä vedessä muutaman tunnin ajan. Helpommalla pääset, jos ostat valmiiksi karamellisoidun version, joka käy tähän reseptiin sellaisenaan. 


Jos et halua näin makeaa jäätelöä, voit jättää kinuskiraitojen lisäämisen ja käyttää vain puoli purkkia karamellisoitua kondensoitua maito kerman joukkoon. Katso tarkemmin alla olevasta ohjeesta. Näin saat yhdestä purkista karamellisoitua kondensoitua maitoa kaksi erää jäätelöä. 


Kurkkaa alta helppo resepti ja valmista herkullinen jäätelö! 

Kahden raaka-aineen 

kinuskijäätelö ilman jäätelökonetta

4 dl vispikermaa

1/2-1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa*)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon noin puolet karamellisoidusta kondensoidusta maidosta ja vatkaa jäätelömassa hyvin sekaisin. Lusikoi jäätelömassa purkkiin tai rasiaan. Maista jäätelömassaa ja lisää halutessasi vielä joukkoon loput karamellisoidut kondensoidut maidot herkullisiksi kinuskiraidoiksi. Sekoita hieman ja laita kansi purkin tai rasian päälle. Pakasta jäätelö. 

Herkuttele jäätelöllä vaikka seuraavana päivänä tai jo mahdollisesti saman päivän iltana, jos jäätelö on pakastunut kunnolla!

 *)Reseptissä käytetyn purkin koko on 397 g. 

Voit valmistaa karamellisoidusta kondensoidusta maidosta myös banoffeetakinuskijuustokakkua tai vaikka kinuskitäytekakun

Jos tarvitset jäätelöstä laktoosittoman version, niin voit valmistaa karamellisoidun kondensoidun maidon myös itse tällä ohjeella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close