Kymmenen reseptiä viikonloppuun

Nämä kymmenen reseptiä viikonloppuun sopii erinomaisesti ensikertalaisille tai nuorisolle. Edelleenkin moni pysyy kotioloissa ja kaipaa tekemistä päivien iloksi. Nyt aikaa voi käyttää leipomiseen ja keittiöhommiin. Näillä herkuilla voit ilahduttaa läheisiä näinä haastavina hetkinä. Jos koululaiset ovat jääneet syystä tai toisesta kotiin, näitä reseptejä voi hyödyntää vaikka etäkotitaloustunneilla, tai nautiskella herkuilla viikonloppuna perheen kesken – tai vain itsekseen.

Keräsin tähän postaukseen meidän perheen omia suosikkeja, jotka valmistuvat nopeasti vaikka nuorison leipomina ja maistuvat herkullisilta. Näiden herkkujen raaka-aineet löydät ihan tavallisesta lähikaupasta, ja useat raaka-aineet kuuluukin monen keittiön perustarvikkeisiin. Osaan resepteistä löytyy myös valmistusvideo. Katso vinkit ja linkit alta! 

Amerikkalaiset suklaamuffinssit

Amerikkalaiset suklaamuffinssit maistuvat ihanilta ja valmistuvat nopeasti. Nämä ovat minun omia suosikkejani. Kurkkaa ihanan suklaiset muffinssit täältä ja leivo nämä suklaaherkut vaikka tähän perjantaipäivään!

Täydelliset suklaahippukeksit pähkinöillä

Nämä keksit ovat superherkullisia. Näihin voi periaatteessa käyttää erilaiset suklaalevyjen ja pähkinäpussien loput, tai käyttää vaikka erilaisia suklaamakeisia taikinan joukossa. Näiden keksien inspiraationa toimi New Yorkin Levain Bakery, jossa pääsin käymään reilu vuosi sitten. Kurkkaa resepti täältä.

Hauskat hahmopirtelöt

Nämä hauskat hahmopirtelöt ovat mukavia valmistaa. Aikoinaan tyttäreni teki tämän pirtelöpostauksen osana taksvärkkipäivän työtä. Näistä tuli kivoja ja herkullisia jälkiruokia. Kurkkaa resepti ja ohjeet täältä. Näissä pääset käyttämään omaa mielikuvitusta, kun koristelet oma hahmot. 

Värikäs smoothie bowl eli smoothiekulho

Tämä smoothie bowl sopii vaikka aamiaiseksi tai välipalaksi. Sen valmistaminen on helppoa ja se maistuu herkulliselta. Smoothien voi valmistaa joko tehosekoittimella eli blenderillä tai sitten vaikka sauvasekoittimella. Tärkeintä on saada pyöräytettyä ainekset tasaiseksi seokseksi. Kurkkaa pari erilaista smoothie bowl-reseptiä täältä. Smoothie bowl on lusikoitavaa smoothieta. 

Pellillinen helppoa kauraleipää


Tämä kauraleipä valmistuu helposti uunipellillä. Et tarvitse erilaisia leipävuokia tai muitakaan erikoisvälineitä tämän leivän leivontaan. Lisäksi saat kerralla valmistettua suuren leivän, vaikka keittoruoan seuraksi. Katso resepti täältä

Mehevä Nutella-piirakka ja valmistusvideo

Tämä herkullinen Nutella-piirakka valmistuu helposti sekoittamalla ainekset paistovuoassa. Päälle levitetään kerros Nutellaa ja piirakka koristellaan oma maun mukaan störsseleillä ja suklaahipuilla, tai muilla piirakkaan sopivilla koristeilla. Löydät piirakan valmistuksesta myös yhdessä lasten kanssa tehdyn valmistusvideon täältäMansikka-raparperipiirakka

Tämä helppo yhden kulhon piirakka saa tällä kertaa päällensä herkullisen murukerroksen. Tämä piirakka valmistuu nimen mukaisesti yhdessä kulhossa. Tähän piirakkaan voi käyttää maasta pikku hiljaa kasvavat raparperit ja pakasteesta löytyvät kotimaiset mansikat. Piirakkaa on helppo tuunata, joten voit käyttää raparperin ja mansikan sijasta vaikka mustikoita tai vadelmia. Reseptin piirakkaan löydät täältä

Helppo keksipohjainen hedelmäkakku

Tämä kakku valmistuu myös helposti nuorisolta tai ensikertalaiselta. Tästä reseptistä on myös tehty video sen valmistusvaiheista. Videolla kakun valmistaa nuori, joten siitä näkee kuinka helppoa tämän kakun valmistaminen oikeastaan onkaan. Kurkkaa resepti täältä

Herkullinen marjarahka

Marjarahka valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista ja vieläpä todella helposti. Kaiken lisäksi rahka myös maistuu ihanalta. Rahkaa voi maustaa omaan makuun sopivilla lisukkeilla, joten samalla reseptillä saat aikaiseksi monen makuisia rahkoja. Katso resepti täältä.


Rocky road-suklaapalat

Muutamista raaka-aineista valmistat ihanat herkut naposteltaviksi, kahvipöydän herkuksi tai vaikka karkkipäivän makeaksi palaksi. Meillä nämä upposivat niin nopeasti, että uusia eriä rocky road-suklaata on tehty useampaan otteeseen lähiaikoina. Pieni varoituksen sana on siis aiheellinen – saattaa aiheuttaa pientä rocky road-riippuvuutta! Kurkkaa resepti täältä


Ihanaa perjantaita ja mukavia leivontahetkiä tänä viikonloppuna!

Jos kaipaat muita helppoja reseptejä, niin kurkkaa kaikki blogin herkulliset ja helpot reseptit täältä. Jos taas kaipaat erityisruokavalion reseptejä, niin katso ne täältäTämän hetken lumisesta säästä ei voisi uskoa, että kahden viikon kuluttua alkaa koulujen kesäloma!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close