Isänpäivän marjaisa keksikakku

Isänpäivää varten on mukava ottaa lapset mukaan keittiöön valmistamaan isälle, isoisälle tai isähahmolle jotain hyvää herkkua. Tällä kertaa kehittelin makean keksikakkureseptin, joka on helppo valmistaa myös lasten kanssa. Ideaa kakkuun olen ottanut tiramisu-leivonnaisesta, mutta tällä kertaa tämä on valmistettu täysin alkoholittomana ja marjaversiona. 

Käytin täytteeksi kuningatarhilloa, tuoreita mustikoita ja vadelmia sekä vaniljaistavaahtoa. Tuo vaahto on tehty vaniljakreemistä ja kermavaahdosta. Jos sinulta ei löydy vaniljakreemijauhetta, niin pärjäät myös makeutetulla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla. Käyttäessäsi pelkkää kermavaahtoa, lisää reseptiin noin yksi desilitra vispikermaa, jotta vaahtoa on riittävästi. 

Koristeluun voi käyttää erilaisia keksejä, karkkeja ja marjoja. Koristelun voi tehdä luovasti, oman maun mukaan! Tämä kakku ei tarvitse pitkiä odotteluaikoja, vaan sen voi herkutella heti kasauksen jälkeen. Halutessasi voit valmistaa kakun myös pieneen paistovuokaan tai annoskulhoihin. Katso vielä muutama vinkki kakun valmistamiseen reseptin jälkeen.

Kurkkaa resepti alta ja yllätä isä sunnuntaina tällä nopeasti ja helposti valmistuvalla herkulla! 

Jos kaipaat muita helppoja reseptejä leivottavaksi isänpäivään tai ihan muuten vaan, niin blogin kaikki helpot reseptit löydät täältä

Isänpäivän marjaisa keksikakku

(noin 8 henkilölle)

Pohja

2 1/2 dl marjamehua

noin 200 g (noin 24 kpl) savoiardi -keksejä

Täyte ja koristelu

1 dl vaniljakreemijauhetta*)

1 1/2 dl maitoa

3 dl vispikermaa

noin 100 g marjahilloa

tuoreita marjoja 

keksejä

karkkeja

Kaada marjamehu kulhoon tai syvälle lautaselle. Ota keksit valmiiksi esille. 

Valmista täyte vatkaamalla vaniljakreemijauhe ja maito keskenään muutaman minuutin ajan. Anna seoksen seistä kylmässä kermavaahdon vatkaamisen ajan. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Sekoita lopuksi kermavaahto ja valmis vaniljakreemi keskenään. 

Valmista ensimmäinen keksikerros noin kahdeksasta keksistä. Upota yksi keksi kerrallaan mehuun ja nosta tarjoiluastialle riviin. Riittää, että keksi kastuu kokonaan mehusta. Sitä ei tarvitse pitää nesteessä pitkän aikaa, koska muuten keksi kostuu liikaa ja kakku ei pysy kunnolla kasassa. 

Kun pohjakerros on kasattuna, levitä päälle muutama ruokalusikallinen hilloa tasaiseksi kerrokseksi. Lusikoi noin 1/3 täytteestä hillon päälle. Levitä tuoreita marjoja täytteen päälle. 

Tee toinen pohjakerros ensimmäisen kerroksen tapaan, upottamalla keksit yksi kerrallaan nopeasti mehussa. Nosta keksit riviksi marjojen ja edellisen täytteen päälle. Kun toinen keksikerros on valmis, levitä taas hilloa ja lisää 1/3 täytettä hillon päälle. Levitä vielä tuoreita marjoja täytteen päälle. 

Valmista kolmas keksikerros upottamalla loput keksit edellisten tapaan nopeasti mehuun ja laittamalla ne riviin täytteen päälle. Levitä kolmannen keksikerroksen päälle loput täytteestä. Koristele kakku halutessasi marjoilla, kekseillä sekä karkeilla. Tämä kakku on valmis tarjottavaksi heti kasaamisen jälkeen. Katso alta vinkit, jos haluat kasata kakun jo hyvissä ajoin valmiiksi. 

*) Käytin Milletti-merkkistä vaniljakreemijauhetta tähän täytteeseen. Kreemijauheissa voi olla pieniä eroja. Jos käytät muun merkkistä kreemijauhetta ja kreemi vaikuttaa valmiina todella paksulta, niin vatkaa silloin hieman lisää maitoa kreemin joukkoon.

Vinkki! Jos haluat kasata kakun jo edellisenä päivänä, niin suosittelen latomaan keksit tarjoiluastiaan ja kostuttamaan ne kevyesti pullasudilla. Tällöin kakku kannattaa valmistaa sopivan kokoiseen ja korkealaitaiseen astiaan, esimerkiksi paistovuokaan. Tarvittavan nesteen määrä on silloin myös vähäisempi. 

Vinkki! Kun upotat keksin mehuun, käytä se mehussa nopeasti ja valuta hetken aikaa ylimääräiset nesteet pois keksistä. Näin kakku pysyy paremmin kasassa, eikä keksit vety liikaa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close