Herkulliset kotipäivän Domino-suklaamuffinssit

Moni on lähes lukittautunut koronaa karkuun omaan perhepiiriin. Hyvä niin, tässä tilanteessa! Nämä herkulliset kotipäivän Domino-suklaamuffinssit sopivat tällaiseen ajankohtaan erittäin hyvin. Nyt tarvitaan mukavaa yhteistä tekemistä ja leivonta jos mikä on juuri sitä! Kannattaa pitää koululaisten kanssa etäopetuksessa myös kotitaloustunnit. Nyt on hyvä aika opettaa jälkikasvulle itse erilaisia kotitöitä siivoamisesta ruoanlaittoon. Tämä resepti on erinomainen kotona pidettävälle kotitaloustunnille! 

Nämä muffinssit valmistuvat perusraaka-aineista sekoittamalla ainekset keskenään. Tiskiäkään ei juuri tule, kun taikinan voi valmistaa yhdessä kulhossa. Tällä reseptillä tulee kaksitoista normaalikokoista muffinssia. Suosittelen aina paistamaan muffinssit muffinssipellillä, jotta muffinssit nousevat kauniisti ylöspäin. Jos kotoa ei löydy muffinssipeltiä, niin suosittelen silloin käyttämään vahvoja muffinssivuokia ja mielellään vielä kaksi paperista vuokaa päällekkäin. Jos sinulla on käytössäsi pahvisia vuokia, niin ne yleensä kestävät muodossaan ilman muffinssipeltiäkin. 

Kurkkaa alta resepti näihin herkkuihin! Jos kaipaat muita helppoja reseptejä etäkotitaloustunnin leivonnaisiksi, niin kurkkaa blogin kaikki helpot reseptit täältä

Herkulliset kotipäivän 

Domino-suklaamuffinssit

(12 kpl) 

2 dl kermaa

1/2 dl maitoa

2 kananmunaa

100 g voita

1/2 dl ruokaöljyä

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

70 g maitosuklaata

7 kpl Domino-keksejä

Sekoita kerma, maito ja kananmunat keskenään. Sulata voi mikrossa ja lisää yhdessä öljy kanssa edellisten joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe sekä leivinjauhe. Sekoita seos lastalla sekaisin. Murskaa suklaa ja keksit sopivan kokoisiksi sattumiksi. Sekoita puolet suklaasta ja puolet kekseistä taikinan joukkoon. 

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja annostele taikina 12 muffinssivuokaan. Ripottele muffinssien päälle loput suklaa- ja keksipalat. 

Paista 175 asteisessa noin 15-20 minuutin ajan, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. 

Vinkki! Voit kokeilla muffinssien kypsyyttä painamalla puisen cocktailtikun keskelle muffinssia. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, muffinssit ovat kypsiä. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka paistamista muutaman minuutin erissä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close